Τέμπη: Η φωτιά στο τρένο παραπέμπει σε έκρηξη από φιάλες υγραερίου, λέει ο πραγματογνώμονας Γιώργος Περιβολιώτης

Τι υποστηρίζει ο πραγματογνώμονας Γιώργος Περιβολιώτης για τη φωτιά που ξέσπασε μετά από τη σύγκρουση των τρένων.

Ένα από τα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη είναι αν ευθύνεται η ύπαρξη φιαλών υγραερίου που εξερράγησαν.

Ο πραγματογνώμονας Γιώργος Περιβολιώτης δήλωσε ότι: «Η έκρηξη που βλέπουμε στη σύγκρουση των δύο τρένων παραπέμπει στην ανάφλεξη αερίου. Το αέριο αυτό μπορεί να υπήρχε ή εικάζεται ότι μπορεί να υπήρχε ίσως στο κυλικείο, το πιο πιθανό στο κυλικείο, με την έννοια να υπήρχε κάποια συσκευή που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του κυλικείου».

Η δήλωση του Γιώργου Περιβολιώτη

Θυμίζουμε ότι χθες ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στο Live News ότι βρέθηκαν δύο άθικτες φιάλες υγραερίου στο σημείο του δυστυχήματος. Έτσι, από τις Αρχές εξετάζεται αν υπήρχαν κι άλλες φιάλες που ευθύνονται για τη φωτιά που προκλήθηκε μετά την έκρηξη.

Ο Κώστας Τσίγκας, πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, από τη δική του μεριά, δήλωσε: «Όντως προκλήθηκε πυρκαγιά. Θα διερευνηθούν τα αίτια. Οι πιθανότητες είναι πάρα πολλές, αυτό πρέπει να μας το πουν οι αρμόδιοι».

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίγκας, οι φιάλες υγραερίου επιτρέπονται υπό προϋποθέσεις και ύστερα από αδειοδότησης της αρμόδιας αρχής, στην προκειμένη περίπτωση του υπουργείου Μεταφορών.