Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε την Κυριακή το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Ιερών Ναών Σκιάθου στην α’ μετάδοση της ταινίας “Όλην Εκείνην την Αχόρταστον Μαγείαν” που αποτελεί μια παραγωγή απόπειρας να μεταφέρει το Αγιορείτικο τυπικό της Σκιάθου κατά την προετοιμασία και ανήμερα του Επιταφίου με την σύγχρονη πραγματικότητα
Η κατάνυξη και το πένθος κυριαρχούν και χαρακτηρίζουν την Μεγάλη Εβδομάδα στη Σκιάθο. Εικόνες μοναδικές, που είναι σκόπιμο να αναδειχθούν εντός και εκτός Ελλάδας.
Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Σκιάθου, μέσα από τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας, προχώρησε στην παραγωγή της ταινίας, από τον στολισμό των Επιταφίων την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ SKIATHOSLIFE.GR ΚΑΙ ΤΟΥ NIKOY TZOYMA

Πρωταγωνιστές της ταινίας, οι άνθρωποι της Σκιάθου, που μεταφέρουν μέσα από τις περιγραφές τους, την βιωματική τους εμπειρία από τη συμμετοχή τους στο εθιμοτυπικό. Πρόκειται για μια ταινία που διασώζει την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του μοναδικού αυτού εθιμοτυπικού.
Ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά την ‘Rhodium Productions’, για τη συνεργασία.
Η ταινία θα συμπεριληφθεί σε περισσότερα από 50 φεστιβάλ ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο, με αφετηρία το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.