Ανάμεσα σε 21 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, ένα νησί των Σποράδων, η Σκιάθος, είναι παρούσα σε ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 και δεν είναι άλλα από τα Special Olympics. Στο πρόγραμμα του Skiathos trail run 2022, ένα μαραθώνιο που έλαβε χώρα την Κυριακή 22 Μαϊου 2022, με σημείο έναρξης το Μπούρτζι και τερματισμό στο ίδιο σημείο, ένας ειδικός μαραθώνιος για άτομα με ειδικές αναγκες πραγματοποιήθηκε.

Εκεί, σε 800 μέτρα αυτά τα άτομα έτρεξαν και έδειξαν ότι δεν πρέπει να τα υποτιμάει κάνεις, και ότι είναι άνθρωποι με μέλλον και ίσες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους. Μας ανέδειξαν, ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτά τα παιδιά, ειδικά οι γονείς τους και κάπως έτσι, η γεννέτειρα του Παπαδιαμάντη τίμησε αυτή την προσπάθεια. Σε αυτούς του ανθρώπου που στα μάτια τους, βλέπεις μια σπίθα. Αυτή η σπίθα, δηλώνει, ότι έχουν και αυτά τα άτομα επιλογές και ένα μέλλον που τους περιμένει, όπως όλους μας

(*) Ο Πρόδρομος Ραφαήλ Νατσικόπουλος είναι μαθητής της Γ’ Γυμνασίου στο 2ο Πρότυπο Βόλου και μέλος του Ομίλου Δημοσιογραφίας (*)