Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο των Ιερών Ναών Σκιάθου τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής από τον συντοπίτης μας και εκ των ιδρυτών του skiathoslife, Γιώργου Σανιδά.

Το Εργαστήριο έχει ως αντικείμενο την ενασχόληση με τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα τον πεζό λόγο και διοργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο Ενοριών Σκιάθου στα πλαίσια των ποικίλλων δραστηριοτήτων του. Στόχος των μαθημάτων είναι, από τη γνώση και την εξάσκηση, οι συμμετέχοντες να εμβαθύνουν στην τέχνη της συγγραφής και ιδιαίτερα του θαύματος των γραμμάτων που λέγεται ‘Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης’. Πρωταρχικός στόχος όμως είναι η ψυχαγωγία και η δημιουργική ενασχόληση μ’ ένα τομέα που βοηθά στη βελτίωση της έκφρασης- κατανόησης και στην αυτογνωσία.

Ενδεικτικά διδακτικά αντικείμενα που θα αναλυθούν:
1. Περί λογοτεχνίας (Ορισμός- Ιστορία όρου- Διακρίσεις – Ρεύματα- Σύγχρονη εποχή)
2. Η αξία της γλώσσας
3. Τα ‘μυστικά’ των κειμένων.
4. Δημιουργική γραφή- ανάγνωση- κουλτούρα- κιτς- ήρωες.
5. Αφήγηση (Στάση- πλοκή- τεχνικές – οπτική γωνία- περιεχόμενο- χρόνος- σχήματα λόγου- θυσία)
6. Πεζογραφήματα (tweet stories- διήγημα- χρονογράφημα- άρθρο- παραμύθι- δοκίμιο- νουβέλα- θεατρικό- σενάριο- μυθιστόρημα)
7. ‘Ωραίο και Υψηλό’- πραγματικότητα.
8. Πώς γράφεται ένα βιβλίο
9. Τα βασικά συστατικά της αποτυχίας- ο συγγραφέας
10. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ

Τα σεμινάρια συγγραφικής τέχνης θα πραγματοποιούνται δωρεάν κάθε Πέμπτη 7μμ στο Πνευματικό Κέντρο Ενοριών Σκιάθου από τις 27/2 και ώρα 19.30

Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να κάνετε όλοι, ανεξάρτητα αν έχετε ή όχι ασχοληθεί με τη λογοτεχνία, στο τηλέφωνο του συγγραφέα (6979117139) ή στο mail του: ([email protected]). Μη διστάσετε…