Συγγενείς αναλαμβάνουν την αναδοχή του βρέφους που μεγάλωνε μόνο στο Νοσοκομείο Βόλου

Με ανθρώπους που ανήκουν στο συγγενικό του περιβάλλον, θα μεγαλώσει το βρέφος που γεννήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στο Νοσοκομείο του Βόλου από 29χρονη η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα, ενώ με τον πατέρα του παιδιού επίσης φέρεται να μην υπάρχει αρμονία.

Από την πρώτη στιγμή, η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση. Μετά τη γέννηση του μωρού έγινε κοινωνική έρευνα, η οποία επιβεβαίωσε την προβληματική κατάσταση. Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Βόλου και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της αναδοχής. «Το Νοσοκομείο Βόλου δεν είναι περιβάλλον για να μεγαλώνει ένα μωρό», ειπώθηκε και ενεργοποιήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες.

Η δημοσιοποίηση της ιστορίας του βρέφους είχε προκαλέσει μαζικό ενδιαφέρον από οικογένειες, που είχαν δηλώσει ότι θέλουν να γίνουν ανάδοχες, αν και για αυτή τη διαδικασία υπάρχει το εθνικό μητρώο στο οποίο εγγράφονται όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν ανάδοχοι και η επιλογή γίνεται με σειρά προτεραιότητας, μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Αναδοχής – Υιοθεσίας (anynet.gr).

Μολονότι υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον αποφασίστηκε ότι είναι προτιμότερο το παιδί να μεγαλώσει με ανθρώπους που ανήκουν στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Η παράσταση που έκαναν πριν από λίγο καιρό στην Εισαγγελία συγγενείς από το περιβάλλον του πατέρα του παιδιού, έδωσε την πολυπόθητη λύση. Εμφανίστηκαν πρόθυμοι να το μεγαλώσουν με αγάπη και ασφάλεια και ζήτησαν από τις αρχές να εξεταστεί το αίτημά τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα και ενδεχομένως ακόμη και σήμερα σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες για τη «συγγενική» πλέον αναδοχή.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα το Νοσοκομείο Βόλου στάθηκε «φύλακας – άγγελος» για το μωρό. Για το υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο από την πρώτη μέρα που ήρθε στη ζωή μέχρι σήμερα παραμένει στο Αχιλλοπούλειο, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της διοίκησης και των αρμοδίων υπηρεσιών, έχει ανοιχτεί μία μεγάλη αγκαλιά. Όλοι το αγαπούνε και το φροντίζουν, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναδοχής που θα ανοίξει τον δρόμο για να μεγαλώσει με αξιοπρεπείς συνθήκες.