Στην χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων του Τμήματος ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρευρέθηκε η Βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, ο Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας .

Η κα Παπανάτσιου συνομίλησε με τους συμμετέχοντες για το επίμαχο νομοσχέδιο που είναι προς ψήφιση στη Βουλή που προβλέπει μείωση των εισακτέων στα Πανεπιστήμια με συνέπεια τη συρρίκνωση των περιφερειακών Πανεπιστημίων, μείωση του μέγιστου χρόνου σπουδών που βάλλει τους εργαζόμενους φοιτητές, πρόσληψη ειδικών φρουρών για τη στελέχωση πανεπιστημιακής αστυνομίας, παρακολούθηση με κάμερες και ήχο όλο των χώρων των πανεπιστημίων, πειθαρχικό φοιτητών κλπ.

Η Βουλευτής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη μείωση του προϋπολογισμού και την υποβάθμιση της Παιδείας με στόχο την ενίσχυση της πελατείας στα ιδιωτικά κολλέγια και την κατάπνιξη οποιασδήποτε αντίδρασης της νεολαίας χρησιμοποιώντας κατασταλτικούς μηχανισμούς.