Η καλλιτεχνική εκδήλωση Art Shopping Carrousel du Louvre Paris  κατατάσσεται μεταξύ των πιο σημαντικών εκδηλώσεων στην αγορά τέχνης στην Ευρώπη.
Ετησίως αποτελεί παγκόσμιο γεγονός όπου μέσα σε 3 ημέρες συρρέουν περισσότεροι από 15.000 φιλότεχνοι, απαιτητικοί συλλέκτες και αγοραστές της Σύγχρονης Τέχνης.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει από 18 έως και 20 Ιουνίου. Θα διεξαχθεί μέσα στο κτήριο του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι, έχοντας την ίδια πρόσβαση μέσω της μεγάλης γυάλινης εμβληματικής πυραμίδας που οδηγεί στο διάσημο Μουσείο.
Σε αυτό το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό σημείο της Παρισινής κληρονομιάς, με το μοναδικό ιστορικό και πολιτιστικό περιβάλλον το οποίο επισκέπτονται εκατομμύρια  τουρίστες κάθε χρόνο.

Καταξιωμένοι και αναγνωρισμένοι Διεθνείς καλλιτέχνες αλλά και Gallery Τέχνης από τις 4 γωνιές του πλανήτη συμμετάσχουν, αφού πρώτα επιλεγούν προσεκτικά τα εικαστικά τους έργα από την αυστηρή καλλιτεχνική Επιτροπή των Διοργανωτών.

 Η συμπατριώτισσά μας εικαστικός δημιουργός κ. Καλατζή Μαρία είναι μία από τους επιλεχθέντες καλλιτέχνες και συμμετάσχει στην ως άνω σπουδαία έκθεση με τη νέα εικαστική της δουλειά μοντέρνας τεχνοτροπίας Αbstract και θέμα: «Surfer dans le bleu de la mer Égée» –  «Σερφάροντας στο μπλε του Αιγαίου».

Η πρωτοβουλία του Art Shopping δημιουργήθηκε αρχικά το 1993 προκειμένου στην «Πόλη του Φωτός» το Παρίσι η Σύγχρονη τέχνη να είναι προσβάσιμη σε όλους,  επιτρέποντας σε καλλιτέχνες καθιερωμένους και αδιαμφισβήτητου ταλέντου να προσφέρουν τα έργα τους μ’ ένα πιο προσωπικό τρόπο στους επισκέπτες, στους φιλότεχνους και στο μεγάλο κοινό των συλλεκτών.

Φέτος στο Art Shopping συμμετάσχουν σχεδόν 300 Γάλλοι και Διεθνείς εικαστικοί από 30 διαφορετικές εθνικότητες. Από την Ιαπωνία, Ασία, Νησιά του Ινδικού και Ειρηνικού Ωκεανού, την Kαραϊβική, Αυστραλία, Μεξικό, Η.Π.Α, Καναδά, Ευρώπη, Ρωσσία κ.ά.

Η τέχνη σε μεγάλο, αν όχι απόλυτο βαθμό, είναι εφαρμοσμένη Ψυχολογία.
Η Μοντέρνα Τέχνη αποτελεί ένα συχνά δύσβατο μονοπάτι της τέχνης, μια σπαζοκεφαλιά, ένα γρίφο για δυνατούς λύτες. Η συνήθης στάση του μεγαλύτερου μέρους των φιλότεχνων της Σύγχρονης Τέχνης – εκείνων που μπορούν να την  παρακολουθήσουν και απολαύσουν μέχρι το τέλος του 19ου – συνοψίζεται σε δηλώσεις σαν κι αυτές: «Μα είναι αυτό τέχνη;» «Δεν καταλαβαίνω τίποτα…»,  «Γιατί είναι τέχνη;» «Τι θέλει να επικοινωνήσει ο καλλιτέχνης;».

Δικαίως ο Οscar Wilde είχε πει «Κανένας μεγάλος καλλιτέχνης δεν βλέπει ποτέ τα πράγματα όπως είναι πραγματικά. Αν το έκανε, θα έπαυε να είναι καλλιτέχνης».

Φιλοδοξία και στόχος της εκδήλωσης αποτελεί η εξοικείωση των επισκεπτών με τη  Μοντέρνα Τέχνη, μέσα από την επισκόπηση των καλλιτεχνικών ρευμάτων που κυριάρχησαν σε ένα ευρύ φάσμα της ιστορίας της τέχνης, από τις αρχές του εικοστού αιώνα έως τη σύγχρονη εποχή.  Να ταξιδέψουν στον χρόνο, να γνωριστούν με αυτή, να την κατανοήσουν και να την νοιώσουν.

Την βραδιά της τελετής έναρξης απαιτείται επίσημο ένδυμα, ενώ συγχρόνως μια ομάδα καταξιωμένων μουσικών της Jazz θα προσθέσει το δικό της ηχητικό χρώμα έχοντας ως λέξη-κλειδί την κομψότητα.

Yπεύθυνοι Διοργάνωσης:  H Εταιρεία Διεθνών Εκθέσεων Τέχνης και Δημοπρασιών Salon International – Εsposition D’ Art Contemporain.

Vernissage – Tελετή έναρξης: Παρασκευή 18 Ιουνίου στις 6 μ.μ –  9 μ.μ, ώρα Γαλλίας, με είσοδο ανοιχτή για όλους τους επισκέπτες που διαθέτουν πρόσκληση.

‘Οσοι δεν διαθέτουν θα καταβάλλουν τιμή εισιτηρίου 10 € στη ρεσεψιόν του κτηρίου του Λούβρου.

Το άρθρο περιλαμβάνει πρόσκληση από την εικαστικό.