Digital image

Αν είναι κάτι που θα θέλαμε να θυμόμαστε από αυτή τη δύσκολη χρονιά που κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστούς τους χώρους πολιτισμού λόγω της πανδημίας, είναι μια σειρά από υπέροχες, διαδικτυακές εκθέσεις, που ήρθαν να δώσουν διέξοδο στους καλλιτέχνες και όχι μόνον.

Το εν λόγω μεγάλο Διεθνές καλλιτεχνικό Φεστιβάλ ζωγραφικής και γλυπτικής, φέτος θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 31 Μαίου 2021 μέσω Internet (λόγω Covit-19).

Το Φεστιβάλ τελεί υπο την Αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, της UNISEF και της UNESCO.

Θα συμμετάσχουν με μεγάλο ενθουσιασμό διαπρεπείς καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο μ’ ένα εικαστικό έργο του έκαστος σε διάφορες κατηγορίες τέχνης και γλυπτικής, ανταποκρινόμενοι στο φιλανθρωπικό κάλεσμα του διεθνούς  Οργανισμού Writers’ Capital International Foundation με υπεύθυνη διοργάνωσης για την Ελλάδα την αντιπρόεδρο του Οργανισμού και αξιόλογη συγγραφέα – εκπαιδευτικό mrs. Irene Doura-Kavadia.

Μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών, θ’ αναδειχθούν όλα αυτά που συνθέτουν τις εικαστικές τέχνες. Οι δεξιότητες, οι ιδέες, η φαντασία, η έμπνευση, το μεράκι, τα ταλέντα και η χαρά της δημιουργίας!

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχει και η συμπατριώτισσά μας εικαστικός καλλιτέχνης κ. Καλατζή Μαρία με το  έργο της «Οne look is enough» –  «Αρκεί ένα βλέμμα».

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ κας ΚΑΛΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑΣ

Στο τέλος του Φεστιβάλ όλα τα έργα θα αποσταλούν σε διεθνή κριτική επιτροπή για αξιολόγηση και κατόπιν θα δοθούν τα Παγκόσμια βραβεία Prestigious Panorama Global Awards  για τις καλύτερες συμμετοχές.

Όλοι οι καλλιτέχνες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής ως εικαστικοί δημιουργοί αλλά και ως Πολίτες του κόσμου που προάγουν την έννοια του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Επίσης θ’ αναρτηθεί στο Ιnternet βίντεο παρουσίασης των καλύτερων έργων τέχνης και θα εκδοθεί ένα καταπληκτικό βιβλίο με επιλεγμένα έργα από την Διεθνή έκδοση Amazon Kindle.

Το φεστιβάλ βασίζεται σε θέματα που σχετίζονται με τον σημερινό κόσμο αποσκοπώντας να φέρει θετικές αλλαγές στην κοινωνία.

Έχει ως τίτλο «Stop cruelty to towards animals» – «Σταματήστε τη σκληρότητα απέναντι στα ζώα».

Δείτε το trailer της έκθεσης:  https://www.youtube.com/watch?v=qMuWzft5Rgo

Οι καλλιτέχνες θα κάνουν την έμπνευσή τους γέφυρα ανάμεσα τους λαούς και τους διαφορετικούς πολιτισμούς και θα εκφράσουν σε μια κοινή γλώσσα, το αληθινό μήνυμα της συνύπαρξης και των ίσων δικαιωμάτων όλων των πλασμάτων πάνω στη γη και ιδιαίτερα αυτών του ζωικού βασιλείου. Τα πλάσματα αυτά αποτελούν την πιο αγνή πηγή χαράς και γαλήνης, αναζητώντας την αγάπη και τρυφερότητα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή την αγάπη θα στην δώσουν πίσω χωρίς τέλος!

Εφ’ όσον δεν μπορούν να μιλήσουν και να διαδηλώσουν, η προάσπιση των δικαιωμάτων τους είναι καθαρά δική μας υπόθεση, οπότε ας είμαστε η φωνή τους!!!
Γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια 50 χρόνια έχουν εξαφανιστεί εξαιτίας της βάναυσης παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα εκατοντάδες είδη ζώων με τον περιορισμό ή την καταστροφή δασών και βιοτόπων. Η κερδοσκοπία και η βιομηχανική εξάπλωση σε συνδυασμό με την εγκληματική αδιαφορία έχουν οδηγήσει σε καταστροφές ή βαρβαρότητες στο όνομα της προόδου ή της ψυχαγωγίας.

Η θεματολογία της κ. Καλατζή Μαρίας αναφέρεται στην κακοποίηση που υφίστανται ακόμα και σήμερα τα άλογα. Δεμένα, τραυματισμένα, χωρίς ποτέ να έχουν βγει οι σέλλες από το σώμα τους,  αφημένα στην άκρη του δρόμου χωρίς τροφή και νερό, χωρίς προστασία στον ήλιο και την βροχή.
Το άλογο από τα αρχαία χρόνια, μέχρι την Ελληνική Επανάσταση αλλά και το έπος του’40 ήταν πάντα παρών σε κάθε εκστρατεία, σε κάθε πόλεμο. Μετέφεραν τρόφιμα, όπλα, πυρομαχικά και τραυματίες! Άλλοτε μεγάλους ήρωες και επαναστάτες! Πλάσματα που στάθηκαν δίπλα στον άνθρωπο ανά τους αιώνες, ως συμπολεμιστές και συνοδοιπόροι, με βλέμμα αγνό και χαρακτήρα υπομονετικό.

Ο μοναδικός Ελληνικός σύλλογος προστασίας ιπποειδών Ε.Σ.Π.Ι βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.
Αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία ανθρώπων της ιππασίας που η αγάπη τους για τα άλογα περίσσευε και ίδρυσαν τον πρώτο και μοναδικό φιλοζωικό σύλλογο που  προστατεύει και περιθάλπει ιπποειδή στην Ελλάδα από την κακομεταχείριση, την εγκατάλειψη και τον βασανισμό, ελαφρύνοντας τον πόνο τους με φροντίδα και αγάπη.
Για το έργο που προσφέρει στηρίζεται αποκλειστικά με χρηματοδοτήσεις και δωρεές φίλων.
Αφορμή για την ίδρυσή του υπήρξε μια καταγγελία για 64 άλογα που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε κτήμα στον Ασπρόπυργο και που τα περισσότερα από αυτά προορίζονταν για τα σφαγεία της Ιταλίας. Τα ζώα αυτά κατασχέθηκαν και μετά από πολλές δικαστικές ενέργειες, ο ιδιοκτήτης και έμπορος αλόγων, καταδικάστηκε και φυλακίσθηκε. Ακολούθησαν στην πορεία και άλλες πολλές ανάλογες περιπτώσεις…
Δείτε λεπτομέρεις εδώ http://greekhorseprotection.org/

Οι πρόσφατες αλλαγές στην νομοθεσία για την προστασία των ζώων στην χώρα μας προβλέπει ότι ο βασανισμός και φόνος ενός ζώου αναβαθμίζεται σε κακούργημα για το οποίο επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως 10 ετών.

Είναι ευλογία να σώζεις ένα ζώο που έχει βασανιστεί, φοβηθεί και έχει βρεθεί άστεγο στον δρόμο, δίνοντάς του τροφή και την αγάπη που του αξίζει.
Τότε όλοι οι άστεγοι της γης παίρνουν την μορφή του!

Για κάθε έγκλημα που βλέπουμε αλλά δεν καταγγέλλουμε, γινόμαστε αυτομάτως συνεργοί αυτού.  Ο κόσμος έχει φτάσει εδώ λόγω της αδιαφορίας των πολλών, όχι λόγω των εγκλημάτων των λίγων.