Συγκλονισμένη είναι η Εύβοια από περιστατικό που εξιστορεί ιπτάμενος της πολεμικής αεροπορίας και αφορά την θαυματουργή χάρη που αναφέρεται πως έχει ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος.

Ανατριχίλα προκαλεί περιστατικό που έγινε την Τετάρτη 15/6/22 στην Εύβοια και αναφέρθηκε στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Ιερού Ναού Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου.

Το συμβάν έκανε γνωστό ιπτάμενος ο οποίος γράφει χαρακτηριστικά πως “Πετούσαν 2 αεροπλάνα της μοίρας μου κοντά στην Καρδίτσα για άσκηση κ λίγο πριν γυρίσουν, ο μικρότερος από τους 2 παθαίνει πολλαπλά ισχαιμικά εγκεφαλικά στην δεξιά παρεγκεφαλίδα. Έχει τρομερό ίλιγγο, δεν μπορεί να εστιάσει το βλέμμα πουθενά, ούτε μέσα στα όργανα ούτε έξω κ έχει έντονο πονοκέφαλο…Αυτός λέγεται Ιωάννης. Στο άλλο αεροπλάνο είναι ο εκπαιδευτής, ο Γιώργος, ο οποίος αρχίζει να του μιλάει δίνοντας του οδηγίες κ προσπαθεί άμεσα να τον βοηθήσει να συνέλθει.Ο Γιάννης το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εκτελεί στα τυφλά ό,τι του λέει ο Γιώργος…Ο Γιώργος αποφασίζει να γυρίσουν για προσγείωση κ του λέει “Κάνε το σταυρό σου κ ζήτα από τον Αγιο Ιωάννη τον Ρώσο να σε προσγειώσει”..

Όπως συνεχίζει στην εξιστόρηση του ο ιπτάμενος, ο Γιάννης αφήνει τα χειριστήρια, κάνει με μεγάλη δυσκολία το σταυρό του κ πιάνει ένα φυλαχτό που έχει στην τσέπη του…Δέκα λεπτά μετά ο Γιάννης προσγειώνεται κανονικά στον Βόλο χωρίς να βλέπει σχεδόν τίποτα, ακούγοντας μόνο τις οδηγίες του Γιώργου. Σβήνει το αεροπλάνο στον διάδρομο κ λιποθυμάει.

“Ο μοίραρχος μας που είναι κ αυτός πολύ πιστός άνθρωπος, τον έβγαλε κλαίγοντας από το κόκπιτ αγκαλιά…Ο Γιάννης αμέσως πήγε στο νοσοκομείο του Βόλου και από αύριο θα μεταφερθεί στο ΓΝΑ για παραπάνω εξετάσεις…Είναι πολύ καλά από χτες το βράδυ…” εξιστορεί και συνεχίζει τονίζοντας πως για όσους γνωρίζουν οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι ανθρωπίνως αδύνατο να προσπεραστούν. Ο ίδιος ο Γιάννης δεν ξέρει πώς προσγειώθηκε.

“Τον πήρε λέει ένα χέρι και τον κατέβασε. Ο Χριστός, η Παναγία κ οι άγιοι μας είναι ολοζώντανοι.. αυτό μπορεί να το λέμε συχνά με τα λόγια αλλά όταν το ζήσεις συγκλονίζεσαι!!!!!!Ευχαριστώ τον Θεό που μας μιλάει τόσο ζωντανά…..προς δόξαν Θεού……κ του Αγ Ιωάννη του Ρώσου!!” συνοψίζει ο ιπτάμενος τονίζοντας πως δεν φοβόμαστε κανέναν παρά μόνο τον θεό και χαιρετίζει τον Άγιο Ιωάννη χαρακτηρίζοντας πανένδοξο.