Αρχική ΜΑΓΝΗΣΙΑ Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι Λιμενικοί για το νέο καθεστώς μεταθέσεων με αιχμές...

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι Λιμενικοί για το νέο καθεστώς μεταθέσεων με αιχμές κατά του Υπουργού Ναυτιλίας

  • Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε το Σωματείο των Λιμενικών για το νέο Προεδρικό Διάταγμα που λίγο ως πολύ αποτελεί ένα εργαλείο του ΥΝΑΝΠ για να μεταθέτει τους Λιμενικούς ανά πάσα στιγμή χωρίς να υπολογίζονται ούτε τα κοινωνικά ούτε τα υπηρεσιακά κριτήρια.
  • Όπως δηλώνει ο πρόεδρος των Λιμενικών Κυράνης Κώστας: Πριν ένα χρόνο η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ Λ.Σ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ είχε πραγματοποιήσει ένστολη διαμαρτυρία στο Βόλο προκειμένου να καταγγέλλει τα όσα περιλαμβάνονταν στον υπό ψήφιση νόμο του ΥΝΑΝΠ και ήταν εις βάρος των συνάδελφων αφού θα έχαναν κεκτημένα δικαιώματα για τις μεταθέσεις τους .

Ένα χρόνο μετά και ύστερα από μυστικές διεργασίες που έγιναν από τη Πολιτική Στρατιωτική ηγεσία αλλά και συνδικαλιστές του κέντρου το νέο ΠΔ Μεταθέσεων  θέτει υπό μετάθεση όλους τους Λιμενικούς ανεξάρτητα αν έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας ,επίσης τις οικογένειες που είναι τρίτεκνες -πολύτεκνες ή έχουν μέλη με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας . .

Γίνεται κατανοητό ότι καθίσταται ανέφικτος κάθε οικογενειακός προγραμματισμός και στν ουσία καταφέρνει να κρατά δέσμιους και εκφοβισμένους όλους του Λιμενικούς όλων των βαθμίδων όσα χρόνια και να υπηρετούν .

Ο Υπουργός Ναυτιλίας είναι αυτός που θα υπογραφεί τις μεταθέσεις των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και σε καμία περίπτωση ο κ.Πλακιωτάκης δεν θα έπρεπε να επιτρέψει την έκδοση αυτού του ΠΔ καθώς θα αποβεί τραγικο για τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους.    .

Ως εκπρόσωποι των Λιμενικών θα διεκδικήσουμε την ακύρωση του ΠΔ Μεταθέσεων προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικράτειας δήλωσε ο κ.Κυράνης