Στο Ίδρυμα της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής θα συνεχίσει τις σπουδές του ο Παναγιώτης Κεχριώτης από το νέο έτος 2022-23. Ενας ακόμα στοχος γίνεται πραγματικότητα και ετσι ο νεαρός Σκοπελίτης από τον Σεπτέμβριο θα μετακομίσει στην Αθήνα για να συνεχίζει εκεί την εκπαίδευση του.

Το εκκλησιαστικό λύκειο της Ριζαρείου σχολής στο οποίο ο άγιος Νεκτάριος είχε διατελέσει διευθυντής για 14 συναπτά έτη είναι αναγνωρισμένο για το ήθος των μαθητών .

Σχολείο από το οποίο 60 απόφοιτοι της Σχολής έγιναν Καθηγητές Πανεπιστημίου, από τους οποίους 15 εκλέχτηκαν Πρυτάνεις, 5 Ακαδημαϊκοί κάποιοι μάλιστα διετέλεσαν Πρόεδροι της Ακαδημίας και ένας Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Πλούσια ήταν όμως και η προσφορά της στον Εκκλησιαστικό τομέα όπου περισσότεροι από 70 Ριζαρείτες έγιναν Μητροπολίτες ή Αρχιερείς, 1 Πατριαρχης (ο νυν Αλεξανδρείας ) 1 Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος και εκα­τοντάδες Κληρικοί και Θεολόγοι. Ακόμη 8 Ριζαρείτες διετέλεσαν Υπουργοί και ένας έγινε Πρωθυπουργός. Τέλος χιλιάδες απόφοιτοι της Ρ.Ε.Σ. έγιναν λαμπροί επιστήμονες.

Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε ολόψυχα στον Παναγιώτη να συνεχίσει να επιτυγχάνει τους στόχους του.

Ν.Τ.