Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο της στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κεραμιδίου-Βένετου κ. Βλαχόπουλο, με κεντρικό θέμα συζήτησης τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην ευρύτερη περιοχή Κεραμιδίου.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα έργα που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες στο δρόμο Βένετο-Κουλούρι, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, τα έργα στην είσοδο του Βένετο, η εξέλιξη των εργασιών στον υπό κατασκευή δρόμου Σκλήθρο-Κεραμίδι, προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ και η εξέλιξη της μελέτης Κεραμίδι-Ζαγορά.

Η σύμβαση για το έργο κατασκευής του δρόμου Βένετο-Κουλούρι υπογράφθηκε και στο άμεσο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το έργο προβλέπει την βελτίωση της υφισταμένης οδού  από τον οικισμό Βένετου μέχρι την παραλία στη θέση «Κουλούρι», μήκους 2.200,00μ.

Η νέα χάραξη ακολουθεί τον «διάδρομο» της υφισταμένης οδού με την οποία ταυτίζεται οριζοντιογραφικά κατά τμήματα, ενώ σε άλλα βελτιώνει την υφισταμένη χάραξη.

Θα γίνει  διαπλάτυνση από ανάντη της οδού έτσι ώστε το μέσο πλάτος του οδοστρώματος να είναι 5,00μ  και έρεισμα πλάτους 0,50μ ή επενδεδυμένη τάφρος.

  • Κατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων.
  • Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου τριγωνικής διατομής σε όλο το μήκος του δρόμου
  • Κατασκευή σωληνωτών εσωτερικής διαμέτρου Φ 100 εκ.
  • Εργασίες οδοστρωσίας :  κατασκευή υπόβασης  μεταβλητού πάχους και βάσης πάχους 10,00 εκ.
  • Ασφαλτικές εργασίες : ασφαλτική προεπάλειψη και κατασκευή Ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m με χρήση κοινής ασφάλτου

 

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων σημείωσε σχετικά: «Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κεραμιδίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών που αφορούν στην διασφάλιση της οδικής ασφάλειας των οδηγών και στην κατασκευή και βελτίωση οδικών τμημάτων της περιοχής. Ιεραρχούμε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα σε όλο το Νόμο, σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους και τα Τοπικά Συμβούλια».