Στη μικρή οθόνη θα μεταφερθεί το “Μαύρο Νυφικό” της Ειρήνης Μαλάμου, με «άρωμα» από Β. Σποράδες  

Το «Μαύρο νυφικό» θα γίνει σίριαλ στον Alpha

Ο Alpha έδωσε το «πράσινο φως» για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου «Μαύρο νυφικό» της Ειρήνης Μαλάμου, με το οποίο πραγματοποίησε το συγγραφικό της ντεμπούτο το καλοκαίρι του 2021. Το κανάλι της Κάντζας θα επενδύσει στο μυθιστόρημα, που έχει έντονο… άρωμα από τα νησιά των Βόρειων Σποράδων και θα το εντάξει στο πρόγραμμα της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

Η Ειρήνη Μαλάμου, η οποία κατάγεται από τη Γλώσσα Σκοπέλου, μίλησε στο SkiathosLife.gr λίγο μετά τη γνωστοποίηση της είδησης και δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη που υπήρξε για το «Μαύρο νυφικό», αλλά και την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο Alpha, που επενδύει στη μυθοπλασία, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον «Σασμό» από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη που «σαρώνει» στην τηλεθέαση από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για καθημερινή δραματική σειρά. Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από το project, οπότε θα γίνουν γνωστά περισσότερα γύρω από την εταιρεία που θα αναλάβει την παραγωγή, αλλά και τα πρόσωπα που θα εμπλακούν στα γυρίσματα. Από τη διασκευή του σεναρίου και τη σκηνοθεσία, μέχρι τη διανομή των ρόλων, αλλά και τις τοποθεσίες που θα επιλεγούν για τα γυρίσματα του σίριαλ.

«Είμαι πολύ χαρούμενη», εξομολογήθηκε η συγγραφέας, ενώ πρόσθεσε τα εξής: «Το «Μαύρο νυφικό», που είναι ένα ηθογραφικό μυθιστόρημα, έγινε best seller πολύ γρήγορα. Αγαπήθηκε και συζητήθηκε από την πρώτη ημέρα και έκανε μεγάλη εντύπωση στους αναγνώστες».

Η υπόθεση του έργου

Ο τίτλος του μυθιστορήματος, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, παραπέμπει στην παραδοσιακή νυφική φορεσιά της Σκοπέλου, τη μαύρη στόφα. Το περίφημο μαύρο νυφικό που χρησιμοποιούσαν οι Σκοπελίτισσες, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία που εμπνεύστηκε η Ειρήνη Μαλάμου, στηριζόμενη εν πολλοίς σε διηγήσεις της νησιώτισσας γιαγιάς της.

Κεντρική ηρωίδα στο «Μαύρο νυφικό» είναι η Αγγελική με καταγωγή από τη Σκόπελο, ενώ η ιστορία εκτυλίσσεται παράλληλα σε δύο διαφορετικούς χρόνους και χρονικά καλύπτει τα γεγονότα ενός αιώνα περίπου. Πρόκειται για ένα χρονικό, με αφετηρία το 1927, ενώ το φινάλε τοποθετείται ενενήντα χρόνια αργότερα.

Θυμίζουμε πως το βιβλίο είναι 656 σελίδες, μέσα από τις οποίες «παρελαύνουν» δεκάδες χαρακτήρες. Η πλούσια πλοκή και οι αληθοφανείς χαρακτήρες της Μαλάμου, αποτελούν εχέγγυο για την τηλεοπτική επιτυχία του «Μαύρου νυφικού», το οποίο μετά την ευρεία αποδοχή των αναγνωστών, θα «ζωντανέψει» στη μικρή οθόνη με πολύ μεγάλες προσδοκίες.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η κατοχή στα νησιά των Σποράδων, η πυρπόληση της Σκιάθου από τους Γερμανούς, οι εκτελέσεις πατριωτών στην Αλόννησο, αλλά και το αντάρτικο, είναι ορισμένα μόνο από τα πραγματικά γεγονότα που προσδίδουν έντονο ενδιαφέρον στην ιστορία, ενώ επίσης κυριαρχούν – όπως είναι φυσικό άλλωστε – το ναυτικό στοιχείο και η θάλασσα. Η σχέση των Σκοπελιτών με τον Βόλο, αλλά και οι περιγραφές από τον Πειραιά και τη σύγχρονη Αθήνα, συμπληρώνουν την αφήγηση στο «Μαύρο νυφικό», το οποίο σε λίγους μήνες θα μας κρατάει συντροφιά στους τηλεοπτικούς δέκτες.