Συμβολικά δώρα μοίρασε στους μικρούς υπεραθλητές ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας πλαισιωμένος από τους προπονητές των μαθητών και υπεραθλητών των Special Olympics Hellas κ.κ. Νίκο Πασχάλη και Κλεάνθη Κλιφόπουλο.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου αφού τους χειροκρότησε για την ενεργητικότητα και την προσπάθειά τους είπε πως το νησί είναι ιδιαίτερα υπερήφανο για αυτούς και τους χάρισε από μια αθλητική φόρμα σε μια συμβολική πράξη επιβράβευσης.

της Χρύσας Κωσταρά

Το Τοπικό Πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas, που έχει ως στόχο την ανάπτυξή τους σε 21 πόλεις της χώρας μας, σε βάθος τριετίας, με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι μικροί δημότες της Σκιάθου με νοητική αναπηρία θα έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να γίνουν αθλητές των Special Olympics και να ανακαλύψουν τα αναρίθμητα οφέλη που τους προσφέρει ο αθλητισμός και να συμμετάσχουν σε Τοπικούς, Περιφερειακούς, Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Αγώνες.

Συντονιστής του Προγράμματος είναι ο κ. Νίκος Πασχάλης υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου και Προπονητής Στίβου ο κ. Κλεάνθης Κλιφόπουλος.

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics International, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 Χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την μέσω του αθλητισμού ένταξη στο κοινωνικό σύνολο σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας ατόμων με νοητική αναπηρία. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 32 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων  των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειες τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.