Σκιάθος (φωτο: Θοδωρής Κ. Τζούμας)

Σκιάθος,15/12/2020

Αξιότιμα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου,

Ως ευαισθητοποιημένος πολίτης θα ήθελα να διατυπώσω τους προβληματισμούς μου για ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο διαπιστώνω καθημερινά πως απασχολεί την πλειοψηφία των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή “Κοτρόνια”.

Το συγκεκριμένο λοιπόν πρόβλημα αφορά την ολισθηρότητα του οδοστρώματος στην προαναφερθείσα περιοχή. Έχει παρατηριθεί πολλές φορές τόσο από εμένα όσο και από πλήθος συμπολιτών μου το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα τα οποία προσπαθούν να ανέβουν την μεγάλη ανηφόρα στο παλιό ΙΚΑ αποτυγχάνουν να ολοκληρώσουν την άνοδό τους μένοντας πολλές φορές ακινητοποιημένα και αποτελώντας κίνδυνο για όσους θέλουν να διαβούντον συγκεκριμένο δρόμο. Παράλληλα, σχεδόν πάντα, στην ανηφόρα που ήταν το mini market τα βαρέα οχήματα <<σπινιάρουν>> έντονα με αποτέλεσμα να μην κατορθώνουν να ανέβουν. Το πιο σημαντικό απ΄όλα όμως- και αυτός είναι και ο κύριος λόγος που στέλνω αυτή την επιστολή-είναι τα επανειλημμένα ατυχήματα με τα δίκυκλα οχήματα που κατεβαίνουν αυτούς τους αποτομους και ολισθηρους δρόμους. Δυστυχώς με τα ίδια μου τα μάτια έχω αντικρίσει πολλά μικρότερα και μεγαλύτερα ατυχήματα, γεγονός το οποίο χρήζει άμεσης διευθέτησης.Συνεπώς οι αιτίες των ατυχημάτων συνοψίζονται σε τρεις παράγοντες: α) η τετάστεια κλίση του εδάφους β) η ολισθηρότητα του εδάφους εξαιτίας πλημμελούς συντήρησης και γ) περιστασιακές επιβαρυντικές συνθήκες που εδράζονται είτε στον ανθρώπινο παράγοντα (σαπούνια και νερά που κατέρχονται από τα μπαλκόνια των πολιτών) είτε σε καιρικές συνθήκες (όπως βροχές). Επειδή λοιπόν τόσο εσείς τοσο και εγώ νοιαζόμαστε για τους πολίτες της συγκεκριμένης περιοχής, θα ήθελα να γνωστοποιήσω σε εσάς τα άνωθε με σκοπό να αποφύγουμε χειρότερες τέτοιες καταστάσεις όπως ακόμα χειρότερους τραυματισμούς ή ακόμα και δυστυχήματα.

Είναι βεβαίως πρωφανές πως την πιο άμεση και εύκολη λύση αποτελεί η επίστρωση του οδοστρώματος με κάποιο αντιολισθητικό υλικό παρόμοιο με εκείνο που έχετε ήδη χρησιμοποιήσει στην κατηφόρα της ταβέρνας “ο μπάτης”.

Τέλος σας δίνω το εύλογο διάστημα των 10 ημερών ώστε να απαντήσετε στοιχειοθετημένα αναφορικά με την εξέλιξη του αιτήματός μου. Στην αντίθετη περίπτωση θα δημοσιεύσω την παρούσα επιστολή στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) με την υποσημείωση πως η παρούσα επιστολή δεν έλαβε καμία απολύτως ανταπόκριση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση απάντησή σας.

Με Τιμή και σεβασμό
απέναντι στους συμπολίτες μου,
Υδραίος Παναγιώτης