Σωματειο οικοδόμων Σκοπέλου: Να πάψει τώρα κάθε δίωξη ενάντια στον ΓΓ της Ομοσπονδίας Βαλσάμο Συρίγο!

ΤΟΝ ΣΕΡΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Συνάδελφοι Σκοπελίτες Οικοδόμοι, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη δίωξη του ΓΓ της Ομοσπονδίας μας, συναδέλφου Βαλσάμου Συρίγου, από την Κυβέρνηση της ΝΔ, που εφαρμόζει και  διατηρεί “μέχρι κεραίας” το νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς και την προστασία των αρπαχτικών της λαϊκής κατοικίας!

Ο συνάδελφος Βάλσαμος Συρίγος κατηγορείται με το μισό ποινικό κώδικα σε μια προσπάθεια να τρομοκρατηθεί συνολικά η εργατική τάξη ώστε να αποδεχτεί με σκυμμένο το κεφάλι να τους αρπάζουν το βιος τους οι τραπεζίτες. Πιο συγκεκριμένα,  ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας κατηγορείται ότι:

  • Διέπραξε δήθεν βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων και πραγμάτων έχοντας “καθοδηγητικό ρόλο” σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια σε πλειστηριασμό.
  • Ούτε λίγο ούτε πολύ, αντιμετώπισε και κατατρόπωσε μια ολόκληρη διμοιρία πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην είσοδο του χώρου όπου γινόταν ο πλειστηριασμός και εισήλθε μέσα ακυρώνοντας τη διαδικασία.
  • Προκάλεσε τον δήθεν τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών και ενός πέμπτου που ένιωσε δύσπνοια από τα δακρυγόνα που έριχνε η Α-354 διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν.
  • Άφησε δήθεν χωρίς κράνη, γκλομπς και μπερέδες την αστυνομική διμοιρία.
  • Φώναζε από την ντουντούκα το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.
  • Δήθεν έσπασε την τζαμαρία της εισόδου και μπήκε μέσα στον χώρο διεξαγωγής του πλειστηριασμού.

Στην πραγματικότητα, με βάση το νομοθετικό οπλοστάσιο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ο συνάδελφός μας κατηγορείται σαν εγκληματίας και οι τραπεζίτες που αρπάζουν τους κόπους μιας ζωής παρουσιάζονται με “φωτοστέφανο” που με “νόμιμα” μέσα απλώνουν το χέρι τους στα σπίτια του εργατόκοσμου.

Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται!

Τα πρωτοπόρα στελέχη του οικοδομικού κινήματος και όλων των εργαζομένων δεν θα σταματήσουν να οργανώνουν τον αγώνα, τη διεκδίκηση με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. Όσο και αν θέλουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου να ξεμπερδέψουν με το ταξικό κίνημα ώστε να ξεμπερδέψουν και με τους ενοχλητικούς αγώνες, δεν θα το καταφέρουν. Οι αγώνες θα δυναμώσουν!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μεγάλη ευθύνη για την αναβάθμιση της καταστολής απέναντι στα συνδικάτα και τους αγώνες των εργαζομένων. Οι κατηγορίες που μας αποδίδουν ως “πρωτοπόρων, οργανωτών και καθοδηγητών” είναι για εμάς το ταξικό μας καθήκον. Αυτοί θα κάνουν πλειστηριασμούς και τα στελέχη του εργατικού κινήματος θα οργανώνουν την πάλη του λαού.

Την ίδια ευθύνη έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλο το αντεργατικό κατασταλτικό οπλοστάσιο που στρέφεται απέναντι στα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους φέρει φαρδιά πλατιά και τη δική του σφραγίδα.

Τα λόγια συμπόνιας, οι εξαγγελίες με ανεπαρκή μέτρα που είναι τα ίδια με όσα τα προηγούμενα χρόνια έχουν εφαρμοστεί στο ζήτημα της στέγης έχοντας οδηγήσει χιλιάδες να χάνουν τα σπίτια τους, καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος όταν σήμερα οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάζονται και αναβαθμίζεται το περιεχόμενο της καταστολής και των κατασταλτικών μέτρων απέναντι στο δίκιο του λαού.

Εμείς οι Σκοπελίτες οικοδόμοι είμαστε περήφανοι που διαθέτουμε τέτοιους συναδέλφους αγωνιστές όπως ο συνάδελφος Βαλσάμος, που πρωτοστατούν στην πάλη των εργαζομένων. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία των αγώνων του κλάδου μας και προσπαθούμε να την τροφοδοτούμε με νέους αγώνες με επίκεντρο τις ανάγκες και τα συμφέροντα της τάξης μας.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στον συνάδελφο Βάλσαμο! Καλούμε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους  της Σκοπέλου να δυναμώσουν τον αγώνα. Η Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 9 του Νοέμβρη να αποτελέσει ένα ακόμη μεγάλο όπλο ώστε να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να αντιμετωπίσουμε την καταστολή απέναντι στους αγώνες. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!       1 / 1

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!