Στην τιμητική εκδήλωση για τον εκλιπών πρώην διευθυντή της εμπορικής τραπέζης και πρώην δήμαρχο Σκοπέλου, Γιώργο Μιχελή, συγκλονιστική ήταν η ερμηνεία των 15 τραγούδιων της χορωδίας της Εμπορικής τραπέζης.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ορφέα, οι στεντόρειες φωνές των χορωδών συνεπήραν τους παρεβρισκομένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν τα παιδιά του Γιώργου Μιχελη και η αδερφή του. Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που τα 4 εγγόνια του τραγούδησαν δυο τραγούδια στη μνήμη του παππού τους.

Ο Γιώργος Μιχελής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών έπειτα από μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Είχε αναλάβει πρόεδρος της Attica Bank στις 29 Μαρτίου 2019, ενώ τον Ιούνιο του 2018 είχε αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μιχελής

O Γιώργος Μιχελής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γλώσσα. Αποφοίτησε από το τότε Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης. Στα εφηβικά του χρόνια (1966-1968) έπαιζε ποδόσφαιρο στην Ομάδα Εφήβων του Πανιωνίου.

Αν και πέτυχε στο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, επέλεξε να πάει στη Βοστόνη.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες / Bachelor of Arts: University of Massachusetts / Master’s Degree: Boston College / Ph. D: Northeastern University – Θέμα της διατριβής του: «H εσωτερική μετανάστευση στην Ελλάδα». Στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis.

Σταδιοδρομία

Στη Βοστόνη υπήρξε πολύ δραστήριος με την ελληνική κοινότητα. Επειδή του αρέσει πολύ η μουσική και το τραγούδι, μαζί με φίλους Έλληνες κατάφερε να διαδώσει την καλή ελληνική μουσική εκεί, δημιουργώντας το «Contemporary Greek Ensemble». Εκτός από ένα συγκεκριμένο «στέκι» στη Βοστόνη, το γκρουπ ταξίδεψε και σε άλλες πόλεις της Αμερικής, δίνοντας συναυλίες και κάνοντας αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες ποιητές.

Το 1984, έπειτα από 16 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, αποφασίζει να επιστρέψει. Ξεκίνησε στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών από το 1984-1989, χρονιά που έγινε και Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας. Παρέμεινε στη θέση αυτή 16 μήνες. Ακολούθησε η Εγνατία Τράπεζα, όπου υπήρξε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος από το 1990-1995. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ένα χρόνο, 1995-1996.

Το 1996, επιστρέφει στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 είναι Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Το 2004-2007 είναι διευθύνων σύμβουλος για τη Bank Post, θυγατρική της Eurobank στη Σερβία. Από τότε μέχρι σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου στη First Business Bank.

Έχει πολλές δημοσιεύσεις, συναφείς με το αντικείμενό του, σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή και Ελληνικά, όπως και σε εφημερίδες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Εμπορική Τράπεζα και ως μέλος του Δ.Σ. της Visa International, επελέγη από δημοσιογραφικό οίκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μια από τις σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της Οικονομίας.

Το 2015-2017 ορίστηκε πρόεδρος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μια ωραία στιγμή, το 1987 κι ενώ εργαζόταν στην Εμπορική Τράπεζα, ήταν η συμμετοχή του ως τραγουδιστή, στην εκδήλωση «Αφιέρωμα στον Lorca» στην Εθνική Πινακοθήκη. Το έργο του ποιητή Romancero Gitano μελοποιημένο από τον Μίκη Θεοδωράκη, με τον Μάνο Χατζιδάκη στο πιάνο και τις συμμετοχές της κυρίας Μορφονιού και Έλλης Πασπαλά στο τραγούδι. Κυκλοφόρησε το δικό του CD με γενικό τίτλο «Το Ταξείδι», με δικές του μουσικές.

Επιπλέον, διετέλεσε δήμαρχος Σκοπέλου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.