Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε χθες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καιρικό σύστημα με το όνομα “Διομήδης” (“Diomedes”) προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Ιδιαίτερα, την Τετάρτη (12-01-2022) αναμένεται να σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και στους κτηνοτρόφους να φροντίσουν να εξασφαλίσουν ικανή ποσότητα ζωοτροφών και νερού στις κτηνοτροφικές μονάδες τους.

Παρακαλούμε κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων, να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης  καλέστε:

  • Αστυνομία Σκοπέλου: 2424022235
  • Πυροσβεστική Σκοπέλου: 2424024199

Επίσης, σε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να καλείτε στα κάτωθι τηλέφωνα:

  • Για την Κοινότητα της Σκοπέλου:

κ. Άγγελος Ξηντάρης: 6981219194 (Πρόεδρος ΔΣ)

κ. Αριστείδης Βούλγαρης: 6977701070 (Αντιδήμαρχος)

  • Για την Κοινότητα του Έληους:

κ. Σταματούλα Κουκορίνη-Φύβγα: 6983717851 (Αντιδήμαρχος)

  • Για την Κοινότητα της Γλώσσας:

κ. Νικόλαος Βαφίνης : 6981219192 (Αντιδήμαρχος)

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ