Την εβδομάδα που μας πέρασε, η κ. Σεβλιανού Άρια, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, πραγματοποίησε Ενημερωτικό Σεμινάριο / Βιωματικό, Διαδραστικό Εργαστήριο, διάρκειας 2 διδακτικών ωρών, σε καθένα από τα οκτώ (8) τμήματα όλων των τάξεων του σχολείου μας και συνολικά 16 ώρες, από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, με θέμα «Συναισθηματικές και Κοινωνικές Επιπτώσεις από τις ημέρες COVID-19 στα παιδιά του Λυκείου Σκιάθου». Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών φροντίδας και κοινωνικής πρόνοιας όλου του πληθυσμού ευθύνης του Κ.Υ. Σκιάθου και σε συνεργασία με το ΓΕ.Λ. Σκιάθου, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Συμμετείχαν συνολικά 150 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου και στόχοι του Εργαστηρίου ήταν αφενός να ενθαρρυνθούν οι μαθητές /-τριες να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και αφετέρου να αναγνωρίσουν τις συναισθηματικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας. Επίσης, μέσω της βιωματικής προσέγγισης, να ενισχυθεί το κλίμα συνεργασίας, το δέσιμο και η αλληλεγγύη μεταξύ τους.

 

Εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, ευχαριστούμε θερμά την κ. Άρια Σεβλιανού για την πολύτιμη παρουσία της στο σχολείο και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που επιτελεί.