ΣΚΙΑΘΟΣ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ : Η Αλήθεια και οι ευθύνες για τη Γλίστρα στον Αη Γιώργη

Τον Μάρτιο του 2023 κατασκευάστηκε η καινούρια γλίστρα στον Αι Γιώργη. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν μπλόκια από μπετόν που τοποθετήθηκαν με μηχανικά μέσα (γερανός , φορτηγά κλπ.) στη θάλασσα ενώ αρχικά έγινε επίστρωση με πέτρες σε μήκος περίπου 35 μέτρα και πλάτος 10 μέτρα. Κατόπιν έπεσε μπετόν στην παραλία συνδέοντας τη γλίστρα με το δρόμο.

Βλέπουμε (δεν θα λέγαμε με έκπληξη) τον τελευταίο καιρό, την προσπάθεια των υπευθύνων για το έργο, τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου, να βρούνε έναν “αποδιοπομπαίο τράγο” για να ρίξουν τις τεράστιες ευθύνες τους, για ένα ακόμη φιάσκο.

Ολοι γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο έργο, φέρει πολλαπλές αστοχίες σε ότι αφορά την κατασκευή του, σε σημείο να καθίσταται ακατάλληλο για χρήση.

Ένα έργο–βασική υποδομή, για την εξυπηρέτηση δεκάδων επαγγελματιών του χώρου της θαλάσσιας περιήγησης και όχι μόνο, που χάρη των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, έχει εξελιχθεί σε κάτι αντίστοιχο με τον δρόμο στον Αγ. Ταξιάρχη.

Δεν θα μπούμε σε ενδεικτικές μεν, αλλά σίγουρα λεπτομέρειες του όλου ιστορικού και της απαράδεκτης προχειρότητας (που υπάρχουν και μπορούν να προσκομισθούν σε όποιον τις ζητήσει).

Θέτουμε απλά τρεις ερωτήσεις και περιμένουμε τις απαντήσεις απ’ τους υπεύθυνους.

Α) Βάση ποιας εγκεκριμένης μελέτης έγινε αυτό το έργο και ποιοι είναι οι υπογράφοντες μηχανικοί της μελέτης αυτής;

Β) Ποιος ορίστηκε επιβλέπων μηχανικός του έργου, ο οποίος και πιστοποίησε την ορθή κατασκευή του, έτσι ώστε να γίνει η παραλαβή του;

Γ) Ποιος τελικά είναι ο υπεύθυνος και ο υπόλογος, για την βεβαιωμένη από τον ίδιο τον Δήμαρχο αστοχία κατασκευής της γλίστρας; (Εθεσε ως θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου ώστε να προκύψει κονδύλι για την επισκευή της).

Στις 8 του Οκτώβρη, τελειώνουμε με τις προχειρότητες, την ανοργανωσιά και τους σχεδιασμούς επί…χαρτοπετσέτας εστιατορίου.

Μετά τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα – ζητήματα θα καταλάβει ο λαός της Σκιάθου πόσο ΚΑΘΑΡΑ είναι τα ΧΕΡΙΑ του Δημάρχου Θοδωρή Τζούμα και του πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου Αντωνίτσα Γεωργίου.