Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου πρόκειται σύντομα να θέσει σε κυκλοφορία ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος βιβλίο, γραμμένο από ένα αιωνόβιο συνταξιούχο αστυνομικό, τον Σεραφείμ Αθανασίου.

Ο συγγραφέας του, που διατηρεί το σπινθηροβόλο πνεύμα του σε πλήρη ετοιμότητα, αναπαριστά με εκπλήσσουσα γλαφυρότητα τη διετή του θητεία, 1965-1966, στην Αργαλαστή Πηλίου. Πρόσωπα, νοοτροπίες, ιδέες, αντιλήψεις, συνήθειες της εποχής εκείνης ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, που το κάνουν να κερδίζει αμέσως τον αναγνώστη.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου διέβλεψε την αξία του βιβλίου και πρόθυμα ανέλαβε την έκδοσή του.
Πιστεύεται ότι η κυκλοφορία του θα φωτίσει μια εποχή και μια περιοχή και θα αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα για όσους θελήσουν να γνωρίσουν την ψυχή και το πνεύμα ενός Έλληνα αστυνόμου, σε συνδυασμό με το κλίμα και την ατμόσφαιρα της Ελληνικής επαρχίας.

Ευχαριστούμε τον συγγραφέα κ. Σεραφείμ Αθανασίου για την εμπιστοσύνη που μας έδωσε να εκδώσουμε το βιβλίο αυτό. Επίσης ευχαριστούμε τον έγκριτο φιλόλογο κ. Χρήστο Δ. Ξενάκη για τη φιλολογική του βοήθεια και τον εκδοτικό οίκο της Καρδίτσας “Δημιουργία” για το αισθητικό αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

Το βιβλίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία:
1) Καλοστύπης Ο.Ε. (Δημοκρατίας 65, Νέα Ιωνία Βόλου τηλ: 2421066076)
2) Πλαίσιο (Αργαλαστή τηλ: 2423055805)