Στιγμές αγωνίας πέρασε ένας 83χρονος τετραπληγικός στο Μεσοχώρι Ελασσόνας το σπίτι του οποίου κατέρρευσε. Η γυναίκα του που πρόλαβε να φύγει, ειδοποίησε την Πυροσβεστική, που έσπευσε και τον απεγκλώβισε. Έπεσαν πάνω του κάποια μπάζα χωρίς ωστόσο ο ίδιος να τραυματιστεί.

Συνολικά τέσσερις κατοίκους χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Μεσοχώρι, όπου 30 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, και άλλους δυο στο χωριό Μαγούλα. Το γεγονός ότι ο σεισμός συνεβη μεσημέρι με καλό καιρό και πολλοί κάτοικοι ήταν στις αυλές για εργασίες, απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς τα περισσότερα σπίτια είναι παλιά και έχουν υποστεί ζημιές.

Εντός της ημέρας ειδικό κιμάκιο αναμένεται να ξεκινήσει τους ελέγχους.

Στα χωριά, που βρίσκονται πάνω από το ρήγμα του Τυρνάβου που έδωσε τον σημερινό ισχυρό σεισμό, έχουν φτάσει και ομάδες του Ερυθρού Σταυρού για τις πρώτες βοήθειες.

Έχουν κλείσει από κατολισθήσεις οι επαρχιακές γέφυρες στο δρόμο για Ελλασόνα, προς Δαμάσι και Κουτσόχερο. Το Δαμάσι επίσης υπέστη ζημιές από τον σεισμό. Μάλιστα κατέρρευσε τοίχος σχολείου, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν μαθητές.

Σε πλήρη επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας  ενώ έχει ήδη ενεργοποιηθεί το Γενικό Σχέδιο “Εγκέλαδος. Στην πληγείσα περιοχή μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Θεόδωρο Λιβάνιο.

Επιπλέον, ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιεί εναέρια επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής για εντοπισμό ενδεχόμενων ζημιών και άμεση παρέμβαση, ενώ ειδική ομάδα drones της ΕΜΑΚ προσεγγίζει την περιοχή για τη χαρτογράφηση τυχόν κατολισθήσεων και καταρρεύσεων κτιρίων.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν εκτός των σπιτιών τους γιατί, όπως σημειώνει, το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και τους επισημαίνει ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στη Λάρισα με απόφαση του Δημάρχου.