Ο ορισμός του Σταμάτη Σταμέλου στο Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ και η ανάθεση του χαρτοφυλακίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί επιβράβευση των επιτυχημένων αγώνων που έχει δώσει μέχρι σήμερα και ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του για τις μάχες που έρχονται. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί πλέον ουσιαστικό εργαλείο που προσδίδει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά στις τοπικές κοινωνίες, συμβάλει στην οικονομική πρόοδο και κοινωνική ευημερία, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τα ειδικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες της περιοχής. Ο Σταμάτης Σταμέλος θα κληθεί να προσφέρει στην κατεύθυνση αυτή με όπλα την εργατικότητα, τη μεθοδικότητα και την τεχνογνωσία που διαθέτει.

Ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε:

«Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ορφέα Γεωργίου για την τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει το χαρτοφυλάκιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο ρόλος της τοπικης αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική ευημερία και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και είμαι ευγνώμων που μου δίνεται η δυνατότητα μέσα από το νέο μου ρόλο να συνεισφέρω στην προσπάθεια που γίνεται.

Με σκληρή δουλειά οι νέοι θα πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα του 2030 όπως την οραματίζεται ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης»

Ποιος είναι ο Σκιαθίτης που μπήκε στο εκτελεστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ;

Ο Σταμάτης Σταμέλος γεννήθηκε στην Σκιάθο, όπου μεγάλωσε και αποφοίτησε από το ΓΕΛ Σκιάθου. Το 2011 εισήχθη στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών όπου ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση μέσω της ενασχόλησης του με την ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πολυτεχνικής. Διετέλεσε Υπευθυνος Πολιτικών Μηχανικών και Γραμματειακός Πολυτεχνικής Σχολής. Το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 εξελέγει Υπευθυνος ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του το 2017 και εξειδικεύτηκε στον Ενεργειακό Σχεδιασμό Κτιρίων αποφοιτώντας από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Διεθνούς Παν. Ελλάδας. Το 2019 ορίστηκε αναπληρωτής Γραμματέας ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ολοκληρώνοντας την θητεία του το 2022. Μετά το 13ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, όπου εξελέγει 22ος στην Κεντρική Επιτροπή της Οργάνωσης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου τον ορίσε Υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι συνιδιοκτήτης Μελετητικής – Κατασκευαστικής Εταιρείας με έργα ανά την Επικρατεια. Επίσης είναι μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας του ΤΕΕ – ΤΚΜ.