Σκλάβου Ρηγίνα Παιδίατρος Διευθύντρια Κέντρου Υγείας Σκοπέλου MDPHD ΕΚΠΑ (Διδάκτωρ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών)

Ξεπέρασαν τους 4600 εμβολιασμούς οι Β. Σποράδες στο σύνολό τους σύμφωνα με τα στοιχεία του Govgr. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 4619. Από αυτούς οι 3482 έλαβαν την πρώτη δόση ενώ 1137 την δεύτερη. Σήμερα η συντάκτρια του Skopeloslife Νένα Αποσέρκογλου επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και συνομίλησε με την κα Σκλάβου Ρηγίνα Παιδίατρο και Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου

Συνέντευξη στη Νένα Αποσέρκογλου

 

 

 

Νένα: Καλησπέρα σας Κύρια Σκλάβου. Θα θέλαμε να μας πείτε λίγα πράγματα για το πως εξελίσσεται ο εμβολιασμός των κατοίκων του νησιού!

Ρηγίνα Σκλάβου: Πιστεύω πως ξεκινήσαμε πολύ καλά τόσο στην Αλόννησο όσο και στην Σκόπελο! Υπάρχει μεγάλη προσέλευση και οι αιτήσεις για εμβολιασμό ειναι πολυάριθμες. Όλα κυλούν καλά, έχουμε ξεπεράσει κι αυτό που θεωρούσαμε εμείς ως δυνατότητα εμβολιασμού ανα ημέρα!

Νένα: Έχουν παρουσιαστεί παρενέργειες;

Ρηγίνα Σκλάβου: Από παρενέργειες ουσιαστικά δεν έχουμε κάποια αναφηλακτική αντίδραση μέχρι στιγμής.

Νένα: Ο κόσμος είναι θετικός ως προς τον εμβολιασμό λέτε;

Ρηγίνα Σκλάβου: Ο κόσμος περίμενε να δει πως θα κυλήσουν τα πράγματα και εν όψη της τουριστικής περιόδου, θέλοντας να νιώσει ασφαλής, δεν κάνει δεύτερη σκέψη για να εμβολιαστεί! Νομίζω πως πλέον θεωρείται αυτονόητο.

Νένα: Η λίστες πως διαμορφώνονται για την ώρα;

“H ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ”

Ρηγίνα Σκλάβου: Η πρώτη αφορά 956 άτομα εκ των οποίων έχουν εμβολιαστεί τα 2/3. Η δεύτερη 283 άτομα και ξεκινά εντός Μαΐου και η τρίτη λίστα. Νομίζω πως πάμε πολύ καλά..

Νένα: Πόσο εύκολος ήταν ο σχεδιασμός αυτού του εγχειρήματος του εμβολιασμού των κατοίκων του νησιού με λίστες;

Ρηγίνα Σκλάβου: Ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση του μπορεί να φαντάζει δύσκολος, αλλά από ότι αποδείχτηκε η συνεργασία, τόσο με την ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος) όσο και με την πολιτική προστασία, με το κέντρο που μας προμηθεύει τα εμβόλια και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τελικά ήταν κάτι απλό. Όταν αυξάνονται οι αριθμοί εμείς το επικοινωνούμε, κινητοποιείται ενας ολόκληρος μηχανισμός που δεν έχει ωράριο δεν έχει Σαββατοκύριακο, όλοι στερούνται προσωπικό τους χρόνο και ουσιαστικά το αποτέλεσμα είναι η ολοκλήρωση του εμβολιασμού να πραγματοποιείται σε χρόνους που φανταζόμαστε πως διαθέτουμε!

Νένα: Οι Δήμοι πόσο συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια;

Ρηγίνα Σκλάβου: Δεν ξεχνάμε φυσικά πόσο προσέφεραν οι Δήμοι Σκοπέλου, Αλοννήσου και όλων των μικρών νησιών, στο να μπορέσει να εκτελεστεί και να υλοποιηθεί όλο αυτό το σχέδιο βοηθώντας μας, είτε δίνοντας μας λίστες και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Η συνοχή που υπάρχει ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι κάτι αξιοθαύμαστο κάτι που οδήγησε στο να μπορούμε να εμβολιάζουμε με γρήγορους ρυθμούς τους πολίτες μας.

Νένα σε ευχαριστω πολύ για την όμορφη κουβέντα μας. Να είστε καλά Καλή Ανάσταση δύναμη υπομονή και πίστη και όλα θα πάνε καλά..

Νένα: Σας ευχαριστούμε θερμά κυρία Σκλάβου.