RALPH SCHILLER | FTI: Αύξηση του προγράμματος για την Σκιάθο και άλλα τρία νησιά το 2022

 

Το καλοκαίρι του 2022, οι πελάτες του FTI μπορούν να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα, εμπλουτισμένη με πολλά νέα προϊόντα, για διακοπές στην παραλία, πολιτιστικά ταξίδια, αναψυχή ή σύντομες αποδράσεις, ανάλογα με το γούστο τους.

Η μεγάλη γερμανική ταξιδιωτική εταιρία βασίζεται σε καθιερωμένες συνεργασίες με γνωστές αεροπορικές εταιρείες και αλυσίδες ξενοδοχείων, επεκτείνει το πρόγραμμά της σε περιζήτητες περιοχές, όπως η Αίγυπτος, οι Βαλεαρίδες και οι Κανάριοι Νήσοι και η Ελλάδα και επεκτείνει το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της.

Η διοίκηση του FTI διαπιστώνει ότι  οι τουρίστες επιλέγουν επί του παρόντος ένα ποιοτικότερο, συχνά μεγαλύτερο πακέτο διακοπών και κατά μέσο όρο ξοδεύουν έως και 20% περισσότερα στις διακοπές τους, προκειμένου να απολαύσουν τις πολυπόθητες διακοπές τους μετά τα προβλήματα της πανδημίας.

Από την άλλη πλευρά, ως μακροπρόθεσμες τάσεις αναδεικνύονται ένα νέο αίσθημα ασφάλειας και μια ισχυρότερη εστίαση σε προσφορές για συγκεκριμένες ομάδες-στόχους.

Γενικά, ο τρίτος μεγαλύτερος όμιλος tour operators της Ευρώπης είναι αισιόδοξος για το μέλλον. Το υψηλό κρατήσεων των τελευταίων εβδομάδων επιτρέπει μια σίγουρη αξιολόγηση για τις ερχόμενες χειμερινές και καλοκαιρινές περιόδους.

Έκρηξη ζήτησης από τον Ιούλιο του 2021

Για τις μάρκες FTI Touristik, 5vorFlug και BigXtra, ο όμιλος FTI μπορεί να ανατρέξει σε μια μεταβαλλόμενη επιχειρηματική χρονιά με πολλές προκλήσεις. «Η χρονιά που μόλις πέρασε ήταν εξαντλητική και δύσκολο να προγραμματιστεί σε ένα σκληρό περιβάλλον», λέει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου FTI, Ralph Schiller.

«Ο περασμένος χειμώνας ήταν “φτωχός” στις κρατήσεις, ας πούμε, και το καλοκαίρι ξεκίνησε μόνο γύρω στον Ιούνιο. Έκτοτε έχουμε βιώσει μια άνοδο της ζήτησης και έχουμε επιτύχει πάνω από 30 τοις εκατό περισσότερες πωλήσεις βραχυπρόθεσμα σε σχέση με το καλοκαίρι πριν από τον κορωνοϊό του 2019. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αντισταθμίσουμε τον χειμώνα και την έλλειψη προκρατήσεων για το καλοκαίρι. Ωστόσο, κλείνουμε συνολικά τη χρονιά καλύτερα από πέρυσι. Οι ξεκάθαροι νικητές του έτους είναι οι ακόλουθες ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ χώρες με τη μεγαλύτερη ζήτηση το 2020/21: Τουρκία, Ελλάδα, Ισπανία με τις Βαλεαρίδες και τις Κανάριες Νήσους, το εμιράτο του Ντουμπάι και στους προορισμούς  μεγάλων αποστάσεων, η Καραϊβική και ο Ινδικός Ωκεανός, τονίζει ο επικεφαλής του ομίλου.

Και συνεχίζει: “Ενόψει του επερχόμενου χειμώνα 2021/22, χώρες που άνοιξαν ξανά πρόσφατα, όπως η Αίγυπτος, η Βόρεια Αμερική με τις ΗΠΑ και τον Καναδά έχουν καταγράψει άνοδο. Η πλειονότητα των κρατήσεων γίνεται με αναχωρήσεις εντός των επόμενων έξι εβδομάδων. Το Χειμώνα είμαστε ακόμα στο “κόκκινο” σε σύγκριση με τη σεζόν 2018/19, αλλά παρατηρούμε μια θετική διαδικασία αύξησης κρατήσεων από τον Σεπτέμβριο του 2021 περίπου, όσο το επιτρέπει η συγκυρία».

Για το Καλοκαίρι του 2022 αντιθέτως οι προκρατήσεις  είναι ήδη σε υψηλό διψήφιο ποσοστό αύξησης σε σχέση με αυτές του Καλοκαιριού του 2019. «Οι πελάτες αντιλαμβάνονται το καλοκαίρι του 2022 ως ασφαλές. Οι τιμές Flex συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό, γι’ αυτό διατηρήσαμε το τιμολόγιο FLEXPLUS για κρατήσεις από την 1η Νοεμβρίου 2021, παρατείναμε την περίοδο ταξιδιού έως τις 31 Οκτωβρίου 2022 και μειώσαμε τις προκαταβολές», λέει ο Schiller.

Οι κορυφαίοι προορισμοί

Οι κορυφαίοι προορισμοί για το 2022 και ο προγραμματισμός του FTI, έχει ως εξής:

Αίγυπτος: Ευρύ πρόγραμμα παραλιακών ξενοδοχείων και κρουαζιέρων στον Νείλο για το έτος Τουταγχαμών
Εκτός από την αναψυχή στην Ερυθρά Θάλασσα, η Αίγυπτος προγραμματίζει ιδιαίτερα πολιτιστικά γεγονότα το 2022: Η επέτειος για την ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών (100η επέτειος) και το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο GEM στο Κάιρο που πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στους επισκέπτες, είναι τα 2 κορυφαία. Ο σπεσιαλίστας στην Αίγυπτο FTI πραγματοποιεί θεματικά ταξίδια, καθώς και κρουαζιέρες στον Νείλο με 15 πλοία και προσφέρει μια ευρύτερη ποικιλία ξενοδοχείων στη Χουργκάντα, το Ελ Γκούνα και το Μάρσα Αλάμ με το νέο ξεκίνημα στο Σαρμ Ελ Σέιχ και το Τάμπα Χάιτς. Από πλευράς πτήσεων, η Αίγυπτος συνδέεται με τη Γερμανία ως συνήθως για τους επισκέπτες του FTI: υπάρχουν περίπου 25 γερμανικά αεροδρόμια προς τα αεροδρόμια στη χώρα των Φαραώ.

Ελλάδα: Εστίαση στους νησιωτικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανόμενης της επέκτασης της καλοκαιρινής σεζόν.
Στην Ελλάδα, ο FTI επεκτείνει τη γκάμα των ξενοδοχείων στα μεγάλα νησιά της Κρήτης, της Ρόδου, της Κω και της Κέρκυρας, καθιστώντας την μια από τις ευρύτερες προσφορές στην αγορά. Επιπλέον, ο ειδικός επεκτείνει την επιλογή στα μικρότερα νησιά Ζάκυνθο, Σκιάθο, Σάμο και Νάξο. Τα πακέτα Fly & Drive είναι εντελώς νέα για τους ταξιδιώτες στην Κρήτη, τη Ρόδο και τη Χαλκιδική, καθώς το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο περιλαμβάνεται ήδη στο πακέτο. Καλά νέα και για κυνηγούς ευκαιριών και φίλους ηπιότερων θερμοκρασιών: Η παράταση της περιόδου του FTI με διαθεσιμότητα έως τον Νοέμβριο του 2022 έχει ήδη γίνει.

Τουρκία: Νέα θέρετρα για τους λάτρεις της πολυτέλειας και τις οικογένειες
Μετά την πολύ υψηλή ζήτηση για διακοπές στις ακτές από τη Σμύρνη έως την Γκαζιπάσα το καλοκαίρι του 2021, ο ηγέτης της αγοράς της Τουρκίας προετοιμάζεται για μια άλλη δυνατή σεζόν το καλοκαίρι του 2022. Στο Αιγαίο και τη Ριβιέρα, ο όμιλος αυξάνει σημαντικά τη γκάμα των ξενοδοχείων πέντε αστέρων και προσθέτει θέρετρα ειδικά σχεδιασμένα για οικογένειες. Για παράδειγμα, το Gold Islands Hotel μπορεί πλέον να κρατηθεί αποκλειστικά για επισκέπτες FTI. Το all-inclusive συγκρότημα, που βρίσκεται κοντά στην Alanya, διαθέτει συνολικά τρεις παραλίες, ένα υδάτινο πάρκο, έναν σύγχρονο χώρο σπα και ειδικές κατηγορίες δωματίων και προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για ένα χαλαρωτικό διάλειμμα.