Υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη και παρουσία του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μιχαλάκη, του Διοικ. Περιφερ. Διοίκησης Π.Υ. Θεσσαλίας κ. Ευ. Φαλάρα,  εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων και των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, συνεδρίασε σήμερα Σάββατο 24-09-2022, το Έκτακτο Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

H έκτακτη συνεδρίαση είχε ως αιτία την εκδήλωση πυρκαγιάς στο εργοστάσιο «Food Service Καρακατσάνης Α.Ε.» στην Α΄ ΒΙΠΕ. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Α’ ΒΙΠΕ αρμοδιότητας του αντίστοιχου φορέα διαχείρισης.

Άμεσα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Μ.Σ. ενεργοποίησε τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Π.Ε.Μ.Σ. (Τμήμα Πολ. Προστασίας, Δ/νση Ανάπτυξης & Τμήμα Περιβάλλοντος),  για την αποτίμηση τυχόν περιβαλλοντικών επιπτώσεων της πυρκαγιάς σύμφωνα με το ΠΔ 148/09, για τον έλεγχο του φακέλου αδειοδότησης της εγκατάστασης, ενώ στον χώρο της πυρκαγιάς μετέβη το σχετικό κλιμάκιο.

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η κατάσταση στο χώρο του εργοστασίου είναι ελεγχόμενη, εξαιτίας της γρήγορης έκβασης του συμβάντος και της ομαλής εξέλιξής του με την άμεση επέμβαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.Αξίζει να σημειωθεί και η άμεση συνεισφορά στο έργο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς των εθελοντών.

Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι θα συνεχιστεί η επικοινωνία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ότι άμεσα θα ξεκινήσουν και σχετικοί έλεγχοι.