Συνέδριο με τίτλο «Ένας θεσμός-πυλώνας κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια» βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών-ατόμων με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων (ΠΑΣΕΚΔΑΠ), με τη συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο 4ο Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων αφορούν τόσο στο έργο, στην ποιότητα των υπηρεσιών και στην προσφορά των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στις τοπικές κοινωνίες μέχρι σήμερα, όσο και στα περιθώρια εξέλιξης των Δομών σε επίπεδο σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων, μέσω της επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού πάνω σε διεθνώς εφαρμοσμένες πρακτικές αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και παιδιών/ατόμων με αναπηρία.

Το συνέδριο διεξάγεται σήμερα Σάββατο 28 Μαΐου στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με την παρουσία της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής Σκιάθου και προέδρου της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κας Σταματίνας (Ματούλας) Χονδρονικολή. Τα αποτελέσματα του συνεδρίου θα ανακοινωθούν αργά το βράδυ.