Τα περισσότερα προβλήματα φαίνεται να προκάλεσε ο “Διομήδης” στη Σκόπελο, χωρίς όμως να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, όπως επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης. Από τους δυνατούς ανέμους που συνεχίζουν να πνέουν μέχρι και σήμερα έπεσαν πολλά κυπαρίσσια και προκλήθηκαν ζημιές σε σκεπές κατοικιών αλλά και παραθαλάσσιες κατασκευές τουριστικών επιχειρήσεων. “Ευτυχώς δεν είχαμε διακοπές ρεύματος και είχαμε νερό” επισήμανε.

Συνεχίζει επίσης να βρέχει και οι ζημιές στους αγροτικούς δρόμους είναι σημαντικές. Οι υπηρεσίες του δήμου είναι σε εγρήγορση, ενώ σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί και μηχανήματα της Περιφέρειας. Τέλος τόνισε ότι δοκιμάστηκε για άλλη μια φορά ο Αγνώντας από τις βροχοπτώσεις και φάνηκε πόσο απαραίτητο είναι ένα αντιπλημμυρικό έργο εκεί, όπως και σε άλλα σημεία στο Έλιος και στον Πάνορμο, στο πλαίσιο της μελέτης που είναι σε εξέλιξη για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Σκοπέλου.

Στη Σκιάθο υπήρξαν αρκετές κατολισθήσεις στον Περιφερειακό και σε σημεία όπου βρίσκονταν σχολείο, όμως από χθες το απόγευμα έγιναν παρεμβάσεις και καθαρίστηκε ο δρόμος και θα συνεχιστούν και σήμερα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας.

ertnews.gr