Προτεραιότητά μας ας είναι οι επισκέπτες της Σκιάθου | Γράφει ο Γιώργος Σανιδάς

Ναι, πρόκειται για πρωτοφανή θεομηνία! Δεν υπάρχει προηγούμενο πλημμυρικό φαινόμενο στο νησί, τουλάχιστον τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Περιουσίες καταστράφηκαν, άνθρωποι κινδύνευσαν, υποδομές κατέρρευσαν.
Το κακό ωστόσο, μας βρήκε διαρκούσης της τουριστικής περιόδου κι ένας κόσμος που ήρθε εδώ με την προσδοκία  να περάσει λίγες μέρες ξενοιασιάς και χαλάρωσης, είδε το όνειρό του να μετατρέπεται σε εφιάλτη.
Πολλοί μάλιστα υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία αφού δεν μπορούν καν να μετακινηθούν, ακόμα και να τραφούν. Χωρίς νερό στα καταλύματά τους, ρεύμα, ίντερνετ, τηλέφωνο, βρίσκονται πραγματικά σε τριτοκοσμικές συνθήκες  κι η εμπειρία τους απ’ το νησί εξελίσσεται τραυματική.
Σ’ όλο αυτό τον κόσμο, ό,τι κι αν πάθαμε οι κάτοικοι με τις περιουσίες μας, οφείλουμε κατ’ αρχήν ένα μεγάλο συγνώμη. Ας κατανοήσουμε την αγανάκτησή τους κι ας μην απαντούμε επιθετικά στα όποια τους σχόλια στο διαδίκτυο. Ας διευκολύνουμε όσο μπορούμε αυτούς που παραμένουν στο νησί διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις τους.
Κι όλα αυτά ας τα κάνουμε όχι για να μετριάσουμε την εικόνα τους για τη Σκιάθο προκειμένου να λειτουργήσουν θετικά ως opinion leaders του τόπου μας. Τέτοιες ώρες δεν προσφέρονται για οποιαδήποτε εκμετάλλευση. Ας τα κάνουμε από ανθρωπιά, από ανάγκη να προσφέρουμε σ’ αυτούς που μας προσφέρουν. Ας τα κάνουμε από ηθική υποχρέωση, τιμώντας την αμιγώς ελληνική λέξη ‘’φιλοξενία’’ (φιλώ=αγαπώ+ ξένος) που ήταν θεσμός των αρχαίων προγόνων μας.