Η κα Κατερίνα Κουρκούμπα – Δελακουβία π. Δ/ντρια Γ/σίου Σκιάθου

Στην προτελευταία συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε την ανάγκη επέκτασης του σχολικού κτηρίου του Γυμνασίου. Διατυπώθηκε η άποψη κατασκευής ενός νέου κτηρίου του Γυμνασίου, ξεχωριστά από το Λύκειο ή το αντίθετο (νέο κτήριο του Λυκείου), που αποτελεί και αίτημα πολλών ετών. Επειδή όμως είναι άμεση η ανάγκη εξεύρεσης αιθουσών, αποφασίσθηκε η επέκταση του υπάρχοντος κτηρίου και η προσθήκη τριών αιθουσών. Για την επιλογή αυτή εύλογα εκφράσθηκαν πολλές αντιρρήσεις, καθώς θα περιορισθεί ο αύλειος χώρος.

Επειδή οι δάσκαλοι ακόμη κι αν βγουν στη σύνταξη, δεν παύουν ποτέ να νοιάζονται για τους μαθητές και το σχολείο, ας μου επιτραπεί να κάνω μία πρόταση:  οι νέες αίθουσες που θα κατασκευασθούν να είναι σε όροφο. Να επεκταθεί δηλαδή μόνον ο όροφος. Έτσι ο αύλειος χώρος δεν θα περιορισθεί και θα διαμορφωθεί στεγασμένος ημιυπαίθρειος χώρος για τους μαθητές στις βροχερές μέρες (για το διάλειμμα, αλλά και το μάθημα της Γυμναστικής). Κοστίζει περισσότερο, αλλά τα οφέλη είναι πολλά.

Ίσως αυτό να εντάσσεται ήδη στον σχεδιασμό των μηχανικών και των αρμοδίων Υπηρεσιών που παίρνουν τις αποφάσεις και η δική μου πρόταση να είναι περιττή. Ίσως πάλι όχι. Οπωσδήποτε όμως οι προτάσεις των τοπικών παραγόντων (Δήμος, Σχολεία, Σύλλογοι Γονέων) έχουν σημαντικό ρόλο.

Κατερίνα Κουρκούμπα – Δελακουβία
π. Δ/ντρια Γ/σίου Σκιάθου