Οι επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας Σκιάθου πραγματοποίησαν από  την Τρίτη 24 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας στο μαθητικό πληθυσμό στο Γυμνάσιο Σκιάθου. Τα προγράμματα γίνονται μετά από απόφαση και έγκριση  του Υπουργείου Υγείας και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Α΄ γυμνασίου παρακολούθησαν το πρόγραμμα:        « Μεγαλώνω και αλλάζω – Τι μου συμβαίνει; Για μικρούς και μεγαλύτερους /ρες έφηβους/ες» και τους δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουν από ειδικούς για την εφηβεία, για τις φυσιολογικές αλλαγές βιολογικές και συναισθηματικές και τρόπους αντιμετώπισης.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β και  Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν το πρόγραμμα  «Οι σχέσεις στην Εφηβεία».  Θέματα που απασχολούν τα παιδιά στην πρώτη εφηβική ηλικία όπως η αξία της φιλίας, η δυσκολία των σχέσεων, η ισοτιμία στις σχέσεις, ο αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσα στους φίλους και στους συντρόφους, η πρόληψη και η αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και η προετοιμασία να αγαπούν και να σέβονται τον εαυτό τους και τους φίλους τους και να δημιουργούν τρυφερές και ισότιμες σχέσεις αποφεύγοντας τις σχέσεις εκμετάλλευσης, ήταν όσα παρουσιάστηκαν από τους ειδικούς και συζητήθηκαν με τα παιδιά.

Οι ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν από επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, τις κυρίες Σεβλιανού  Άρια Κοινωνική Λειτουργό, Στρούγγη Μαρία και Ξενιτίδου Χριστοδούλα Μαίες και  τον ιατρό κο  Σπύρου Σωκράτη.

Ευχαριστούμε το Διευθυντή του Γυμνασίου κο  Ζήκο,  την Υποδιευθύντρια κυρία Αρμαμέντου και όλους τους καθηγητές/τριες για την φιλοξενία και την υποστήριξή μας σε αυτή τη δράση.

Η ομάδα υγείας του Κέντρου Υγείας Σκιάθου πρόκειται να προγραμματίσει και νέες θεματικές ενότητες  μέσα στο σχολικό έτος 2022-2023.