Σας υπενθυμίζουμε, ότι με το Προεδρικό Διάταγμα 31/2005 (ΦΕΚ 51 Α/28-2-2005) το οποίο εκδόθηκε σε εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρθρου 2 του Ν.3218/2004, καθιερώθηκε η 27η Ιανουαρίου ως ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Βάσει του άρθρου 1 του ανωτέρω προεδρικού Διατάγματος οι εκδηλώσεις μνήμης, περιλαμβάνουν τέλεση μνημόσυνων στις Ισραηλιτικές Κοινότητες, εκφώνηση ομιλιών και κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία του Ολοκαυτώματος.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ανωτέρω Προεδρικού Διατάγματος το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων καταρτίζεται με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη.

Στο άρθρο 2 του ιδίου Π.Δ. αναφέρεται ότι ο εορτασμός δύναται να μεταφερθεί στην πλησιέστερη, προγενέστερη ή μεταγενέστερη της 27ης Ιανουαρίου ημερομηνία, με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη.

Ύστερα από τα ανωτέρω ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την 6η Φεβρουαρίου 2022 ημέρα Κυριακή, στην πόλη του Βόλου και θα περιλαμβάνει:

Πρωινή Τελετή

Μνημείο Ολοκαυτώματος- Πλατεία Ρήγα Φεραίου

11.00 Επιμνημόσυνη Δέηση-Κατάθεση Στεφάνων

Απογευματινή Τελετή

18.30. Διαδικτυακή τιμητική εκδήλωση η οποία θα περιλαμβάνει:

α).   Χαιρετισμούς από τους:

Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο                          

 Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό

Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο

Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη

Πρόεδρο Κ.Ι.Σ. Ελλάδας κ. Δαυίδ Σαλτιέλ

Πρόεδρο  Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών

β)  Σύντομους χαιρετισμούς επισήμων

γ)  Κεντρική ομιλία από τον καθηγητή Ιστορίας, στο Πανεπιστήμιο

Μακεδονίας κ.Στράτο Δορδανά

        δ)  Δρώμενα από τους μαθητές του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου

Όσον αφορά την πρωινή τελετή επισημαίνεται ότι λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 ο φετινός εορτασμός θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

         ΓΕΝΙΚΑ:

α)  Ο Δήμος Βόλου παρακαλείται να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δήμου

β) Οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά με την παράταξη, την τάξη, την απόδοση τιμών και την κίνηση των τροχοφόρων.