Έπειτα από δύο χρόνια καραντίνας, δύο χρόνια “τυραννίας” και αποστασιοποίησης, οι μαθητές των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, καλούνται να γράψουν εξετάσεις του Ιουνίου.

Για κάποια παιδιά είναι η πρώτη φορά που γράφουν στο γυμνάσιο, για αλλά πρώτη φορά που γράφουν στο λύκειο. Σίγουρα, υπάρχουν μεγάλες επιπτώσεις, για παράδειγμα η έλλειψη εμπειρίας, η οποία με τη σειρά της, δημιουργεί άγχος. Επίσης, τα περισσότερα παιδιά έχουν ξεχάσει τη μέθοδο διαβάσματος, καθώς όλα γινόνταν ηλεκτρονικά για δύο ολόκληρα χρόνια.

Οι εξετάσεις αυτές, για κάποιους καθορίζουν το μέλλον τους σε ένα άλλο σχολείο, για κάποιους καθορίζουν μια ολόκληρη ζωή.
Καθώς αυτές οι εξετάσεις πλησιάζουν, ως μαθητής και εγώ, συμβουλές που έχω πάρει από τους καθηγητές του πρότυπου γυμνασίου Βόλου, είναι να μην “μεγαλοποιουμε” τις καταστάσεις. Χρειάζεται διάβασμα, και στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές, καλή επιτυχία, σας σιγουρευω ότι όλοι θα πάμε πολύ καλά, και ένα καλοκαίρι μας περιμένει, για αυτό απολαύστε το.

Ο Πρόδρομος Ραφαήλ Νατσικόπουλου είναι μαθητής του Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου & Μέλος του Ομίλου Δημοσιογραφίας (*)