Αρχική ΕΛΛΑΔΑ POLL Συμφωνείτε για τα Υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για εργαζόμενους σε λιανεμπόριο,...

POLL [ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ SL] Συμφωνείτε για τα Υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό, εκπαίδευση

Σύμφωνα με την τροπολογία, τα τεστ -rapid και self test- γίνονται υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στους εξής τομείς: του λιανεμπορίου, του επισιτισμού, του τουρισμού, της μεταποίησης και των μεταφορών και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές καθώς και σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ > | H ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ 24 ΩΡΕΣ (ΛΗΞΗ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 22:30) > SKIATHOSLIFE

Συμφωνείτε για τα Υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό, εκπαίδευση;

  • NAI (59%, 146 Votes)
  • OXI (41%, 100 Votes)

Total Voters: 246

Loading ... Loading ...

Η υποχρέωση αυτή θα συγκεκριμενοποιηθεί με απόφαση του υπουργού Υγείας, η οποία θα προκύψει μετά την ανάλογη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Στην απόφαση θα καθοριστούν τόσο η διαδικασία όσο και οι διοικητικές κυρώσεις που δύναται να επιβληθούν. Υπεύθυνοι για την τήρηση του μέτρου θα είναι εργοδότες, απασχολούμενοι και τα αρμόδια όργανα σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισε η ΝΔ, «κατά» η Ελληνική Λύση, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 απείχαν καθώς δεν υπήρχε χρόνος να μελετηθεί επαρκώς για να τοποθετηθούν, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για «ύποπτη» διάταξη.