Πνιγμένη στον καπνό η χώρα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αττική και στην Αλεξανδρούπολη– Η κατάσταση στα υπόλοιπα μέτωπα

Αγωνία για την φωτιά στην Πάρνηθα – Είκοσι νεκροί, καμένα σπίτια, δασικές εκτάσεις και τεράστια οικολογική καταστροφή

Σε πύρινο κλοιό η χώρα και το πρωί της Τετάρτης καθώς οι φωτιές στην Αττική αλλά και στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζουν να κατακαίνε σπίτια και δασικές εκτάσεις. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και σήμερα δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη για να σταματήσουν τις φλόγες στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας ακούγονταν εκρήξεις, ενώ εκκενώθηκαν οικισμοί γύρω από τον οικισμό του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου. Η Αθήνα έχει γεμίσει καπνούς, ενώ παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας λόγω των μεγάλων πυρκαγιών.

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση για πέμπτη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη με τα μηνύματα του 112 να είναι συνεχή ενώ το μέτωπο μετά τη 1 τα ξημερώματα κινείτο προς Ροδόπη.

Το μεσημέρι της Τρίτης, 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά εντοπίστηκαν νεκροί σε δασώδη έκταση κοντά στο χωριό Αβαντας στον Εβρο. Τη Δευτέρα, ακόμα δύο άτομα είχαν ανασυρθεί νεκρά, στη Βοιωτία και τη Λευκίμμη.

Τέσσερα μέτωπα μαίνονταν στη Βοιωτία με τα μηνύματα του 112 επίσης να ηχούν συνεχώς ενώ και στη Φθιώτιδα σήμανε συναγερμός, ιδιαίτερα στο μέτωπο της Μακρακώμης.

Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης και στη Σαμοθράκη, η οποία, ευτυχώς, τέθηκε υπό έλεγχο τα ξημερώματα.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Πάρνηθα

Στα βίντεο του in φαίνεται η δύσκολη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν την καταστροφή στην Αλεξανδρούπολη