Εκατοντάδες Βολιώτες κατέκλυσαν από τις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου την παραλία του Βόλου προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έφθασε στον χώρο της εκδήλωσης στις 10 παρά τέταρτο. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας ότι βύθισαν τη χώρα στον γκρεμό και τώρα κουνάνε το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς δεν γεννηθήκαμε στα σαλόνια της εξουσίας. Εμείς πετύχαμε να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια και αυτό δεν μας το συγχωρούν», είπε υπό το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που φώναζε «είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός», παραπέμποντας στην εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε το κεντρικό δίλημμα που θέτει ενόψει της κάλπης της 7ης Ιουλίου λέγοντας ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και ότι τώρα κρίνεται η πορεία προς τα εμπρός ή το πισωγύρισμα, προκειμένου να μη επιστρέψει η χώρα στις μαύρες μέρες. «Μην εμπιστεύεστε τη ζωή και την αξιοπρέπειά σας σ’ αυτούς που έκαναν περικοπές στις συντάξεις σας. Πρώτα η ζωή και η αξιοπρέπεια σ’ αυτή την εκλογική μάχη», είπε ο πρωθυπουργός.

«Θέλουμε μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές και δε ξεχνάμε ότι την καταστροφική πενταετία 2010-2014, 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας βγήκαν στην ανεργία. Ούτε ότι επί των ημερών μας 400.000 ξανάπιασαν δουλειά. Ούτε ότι ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε 11%, ότι 250.000 εργαζόμενοι έχουν πια καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες, γιατί επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», είπε.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «η Ελλάδα μας, είναι μια χώρα που χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ ενότητα και προοπτική για την επόμενη μέρα», ειδικότερα ότι «κάθε Ελληνίδα μάνα, χρειάζεται ασφάλεια για το μέλλον της και το μέλλον των παιδιού της. Κάθε Έλληνας εργαζόμενος, χρειάζεται προοπτική για ένα καλύτερο μισθό, για λιγότερα βάρη στις πλάτες του».

Ιδιαίτερη αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών «που αποκαθιστά την ιστορία μας, την ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας και βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό», έκανε ο Αλ. Τσίπρας, δηλώνοντας υπερήφανος που έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών.
«Όσο κι αν προσπάθησαν πατριδοκάπηλοι να μας διχάσουν, μας δικαιώνει σήμερα η αλήθεια, η πραγματικότητα», είπε, παραπέμποντας στην επιτήρηση του ενάεριου χώρου της γειτονικής χώρας από τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Δήλωση Αναστασίου για επίσκεψη του Αλ.Τσίπρα
Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής έκανε την εξής δήλωσή για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βόλο και τη Ζαγορά:
«Η Μαγνησία και ο Βόλος υποδέχθηκαν σήμερα τον Πρωθυπουργό που δεν έβαλε επί μία τετραετία ούτε ένα λιθαράκι στον Περιφερειακό του Βόλου, που ετοιμάζεται να απομακρύνει χωρίς αντισταθμιστικές επιλογές για την οικονομία τής πόλης την 32ή Ταξιαρχία Πεζοναυτών στη πόλη που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Τον πρωθυπουργό τής υπερφορολόγησής τής μεσαίας τάξης, των αγροτών που δοκιμάζονται από την μη μείωση του κόστους παραγωγής, τής κατάργησης του ΕΚΑΣ, τον πρωθυπουργό των επιδομάτων τής κοινωνικής πολιτικής και δικαιοσύνης. Ο Βόλος καλωσορίζει τον κ. Τσίπρα στην πραγματική χώρα τής νέας του αυταπάτης».

πηγη: e-thessalia