Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προστασίας αδέσποτων ζώων, o Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφινης μας έκανε την εξής δήλωση:

Η προστασία των αδέσποτων ζώων αποτελεί ένα διαχρονικό στόχο μας, είναι πεποίθηση μας ότι τα αδέσποτα ζώα δικαιούνται τη φροντίδα και την αγάπη μας. Οι ενέργειες μας αποδεικνύουν έμπρακτα αυτή μας την απόφαση.

Τον Ιανουάριο ο Δήμος Αλοννήσου ανανέωσε για το 2021 το πρόγραμμα εμβολιασμού στείρωσης σήμανσης αδέσποτων ζώων για γάτες, ενώ από το 2017 εφαρμόζεται το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στοχεύοντας αφενός στην καταγραφή του αριθμού τους, αφετέρου στην βιωσιμότητα τους μέσα από δράσεις εμβολιασμού στείρωσης και θεραπείας.

Από τη έναρξη του προγράμματος πάνω από 250 γάτες καταγράφηκαν, στειρώθηκαν και εμβολιάστηκαν. Αγοράστηκαν και καταναλώθηκαν πάνω από τρεις τόνοι ξηράς τροφής ενώ παράλληλα ο Δήμος Αλοννήσου προμηθεύτηκε και τοποθέτησε 30 νέες σύγχρονες ταΐστρες ποτίστρες σε διάφορα σημεία του νησιού.

Τελειώνοντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Αλοννήσου θα συνεχίσει το πρόγραμμα και για τα επόμενα χρόνια ενώ ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που ασχολούνται με το τάισμα των αδέσποτων φίλων μας.

Κυριάκος Ευσταθίου