Πέθανε σήμερα το πρωϊ  στην Αθήνα σε ηλικία 83 ετών από πνευμονικό οίδημα ο Νίκος Καλλές, που διετέλεσε βουλευτής Μαγνησίας. Γεννήθηκε στον Πλάτανο Μαγνησίας το 1938. Σπούδασε στη Νομική Σχολή και Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών της Νομικής το 1961, πολιτεύτηκε το 1977 με την ΕΔΗΚ και στη συνέχεια εντάχθηκε στη ΝΔ. Την περίοδο 1990-1993 τοποθετήθηκε πρόεδρος στη «Λάρκο», ενώ το 1998 ήταν υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας.
Αύριο Πέμπτη, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, θα γίνει η κηδεία του.  Η οικογένεια παρακαλεί,  αντί στεφάνων, όποιος επιθυμεί, να στηρίξει το έργο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ και το κέντρο κοινωνικής φροντίδας “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ – Λίλιαν Βουδούρη” κάνοντας μια δωρεά στον παρακάτω λογαριασμό:
IBAN:GR2501405030503002002001379
Δικαιούχος: Το Εργαστήρι- Λίλιαν Βουδούρη.
Ο Χρ. Μπουκώρος
Με ειλικρινή θλίψη πληροφορήθηκα το άγγελμα του θανάτου του πρώην βουλευτή (1989-1990 Ν.Δ.), συμπατριώτη και καλού φίλου Νίκου Καλλέ.
Ο Νίκος Καλλές υπήρξε ξεχωριστή προσωπικότητα. Το πέρασμά του από την πολιτική ως πρώην βουλευτής και πρώην υποψήφιος Νομάρχης Μαγνησίας μπορεί να ήταν σύντομο, αλλά άφησε πίσω του έντονο το στίγμα του.
Ο Νίκος Καλλές με την πολιτική του συμπεριφορά δίδαξε ήθος, δημοκρατική ευαισθησία και πραγματικό πολιτικό πολιτισμό. Η ιδιοσυγκρασία του ευγενούς ανθρώπου, της συγκροτημένης προσωπικότητας και του ήπιου χαρακτήρα του Νίκου Καλλέ ήταν στοιχεία αρμονικά συνδεδεμένα με τη βαθιά γνώση της νομικής επιστήμης την οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες, των φιλοσοφικών αναζητήσεων και της αξιοπρεπούς πολιτικής του παρουσίας.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στα τέσσερα παιδιά του.
Ο Κων. Μαραβέγιας
Αποχαιρετούμε με θλίψη και οδύνη τον Νίκο Καλλέ, έναν άνθρωπο ο οποίος υπηρέτησε πιστά τη Νέα Δημοκρατία και τον λαό της Μαγνησίας, κατά τη θητεία του ως βουλευτής του Νομού την περίοδο 1989-1990.

Ο Νίκος Καλλές υπήρξε ενεργός πολίτης με υψηλή αίσθηση της προσφοράς. Η ευπρέπεια και η υπευθυνότητα κυριαρχούσαν σε κάθε βήμα της πορείας του στον δημόσιο βίο, γι’ αυτό και είχε κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων.  Προσωπικά δεν έκρυψα τον θαυμασμό μου για την οξύνοια και τη διορατικότητά του. Μου έκανε την τιμή να με συμβουλεύει κάθε τόσο και δεν έχανα την ευκαιρία να παίρνω όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση μπορούσα, κάθε φορά που τον συναντούσα. Εκτός από τους πολιτικούς δεσμούς, με τον Νίκο Καλλέ μας συνέδεαν και συγγενικοί δεσμοί. Ήταν ένας άξιος οικογενειάρχης, σύζυγος και πατέρας. Εκφράζω στην οικογένειά του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Οι συμβουλές του θα με ακολουθούν πάντοτε. Καλό ταξίδι!

Ο Θ. Λιούπης 

«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για το θάνατο του Νίκου Καλλέ, πρώην Βουλευτή Μαγνησίας, που εκπροσώπησε επάξια την παράταξή μας.

Ο Νίκος, μια δυναμική προσωπικότητα, νομικός, οικονομολόγος, ευπατρίδης, πολιτικός, οραματίστηκε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας,  συμβάλλοντας ανιδιοτελώς από όποια θέση κατείχε.

Με δημόσιο λόγο και παρρησία συνέβαλε στην αναβάθμιση της πολιτικής ζωής του τόπου, ενώ αποτέλεσε παράδειγμα ήθους, ακεραιότητας και εργατικότητας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

e-thessalia.gr