Συμβάσεις συνολικού ύψους 8,5 εκ. ευρώ υπέγραψε σήμερα στον Βόλο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το μεγαλύτερο ποσό αφορά έργα στη Σκόπελο για ύδρευση και αποχέτευση.

Ειδικότερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Σκοπέλου για το έργο αποχέτευσης Λουτρακίου, ύψους 4.902.800 ευρώ και το έργο αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων στο Κλήμα ύψους 1,5 εκ. ευρώ. Επίσης, υπογράφηκε η σύμβαση 108.000 ευρώ για τον αγωγό ύδρευσης στον Στάφυλο.

Ακόμη, υπογράφηκε σύμβαση 1,8 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο Ζαγοράς Τσαγκαράδα και συγκεκριμένα στο τμήμα Ανεμούτσας, Ανηλίου, Ζαγοράς, Ξουριχτίου, σύμβαση για έργα συντηρήσεων 55.000 ευρώ σε Πτελεό και Σούρπη αλλά και για το Σχέδιο Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλων Επιχειρήσεων που υλοποιείται για πρώτη φορά.

Το σχέδιο αφορά τη Θεσσαλία και περιλαμβάνει 13 μεγάλες επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι έξι βρίσκονται στη Μαγνησία και οι υπόλοιπες στους άλλους τρεις νομούς. Το κόστος για το σχέδιο ανέρχεται σε 60.000 ευρώ, εκπονείται από την Περιφερειακή Ενότητ α Μαγνησίας και θα προβλέπει την αντιμετώπιση τεχνολογικών ατυχημάτων. Μάλιστα οι ενέργειες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Σχέδιο Αντιμετώπισης ξεκίνησαν πριν καν εκδοθεί υπουργική οδηγία, σύμφωνα με την οποία όλεςς οι περιφέρειες πρέπει να το εκπονήσουν.