Παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια για τη συμμετοχή ποδοσφαιρικών ομάδων σε τοπικά πρωταθλήματα

Τις προτάσεις της ΕΠΣ Θεσσαλίας για τη συμμετοχή ποδοσφαιρικών ομάδων σε τοπικά πρωταθλήματα, προώθησε με Αναφορά του προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Επισημαίνεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Θεσσαλίας αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή των τοπικών πρωταθλημάτων της, στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικής εγκυκλίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, προασπίζοντας τα ερασιτεχνικά της Σωματεία από τις καταδικαστικές κυρώσεις του Νόμου.

Σύμφωνα με επιστολή της προς τον κ. Μαραβέγια, η ΕΠΣ Θεσσαλίας τάσσεται υπέρ του Μητρώου, αλλά με εντελώς διαφορετικά κριτήρια και χωρίς αγωνιστικές ποινές. Η απλοποίηση των διαδικασιών με την ταυτόχρονη μείωση των απαιτούμενων εγγράφων, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στη διευκόλυνση των Σωματείων.

Από το σύνολο των 44 Σωματείων για το έτος 2022 έχουν ενταχθεί 19 Σωματεία, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στο στάδιο της διόρθωσης των αιτήσεών τους. Ενδεικτικά, σύμφωνα πάντα με την ΕΠΣΘ, τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σωματεία είναι ο χρόνος εξέτασης των αιτήσεών τους, όπως και των προπονητών που επιθυμούν να ενταχθούν στο αντίστοιχο Μητρώο. Επίσης, πρόβλημα ένταξης αντιμετωπίζουν 2 Σωματεία, τα οποία την προηγούμενη περίοδο δεν αγωνίζονταν και δεν υπάρχει πρόβλεψη.

Με την Αναφορά του προς την αρμόδια υπουργό, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξεταστούν οι παραπάνω προτάσεις διευκόλυνσης των τοπικών ποδοσφαιρικών ομάδων, προκειμένου να συμμετέχουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.