Μην μπορώντας να αποδεχτεί τον χωρισμό τους ένας 37χρονος παρενοχλούσε για πάνω δέκα χρόνια την πρώην σύντροφό του, παρόλο που η γυναίκα παντρεύτηκε και απέκτησε και παιδιά.

Όπως αναφέρει το magnesianews,παρά «τρίχα»… γλίτωσε την φυλακή ένας 37χρονος από την Χαλκιδική, ο οποίος έστελνε μηνύματα και εμφανιζόταν συνεχώς μπροστά στην πρώην σύντροφό του, παρενοχλώντας την εδώ και 10 περίπου χρόνια, μη μπορώντας να αποδεχτεί τον χωρισμό τους!
Ο κατηγορούμενος απουσίασε από τη δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο που όρισε το Δικαστήριο.
Κρίθηκε ένοχος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση για παραβίαση δικαστικής απόφασης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με την εισαγγελέα να ζητεί την έκτιση δύο μηνών και τους δικαστές να δέχονται την πρόταση, ωστόσο, η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Ο συνήγορος άσκησε έφεση και θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι η υπόθεσή του να εισαχθεί στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, για να αποφασιστεί εάν θα πρέπει εκτίσει ένα διάστημα της ποινής του στην φυλακή.
Στο αυτόφωρο κατέθεσε η 37χρονη παθούσα, πρώην σύντροφός του, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως με τον κατηγορούμενο, γνωρίστηκαν όταν σπούδαζαν στην Ολλανδία το 2011 και έκαναν σε σχέση. Μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα χώρισαν, αλλά ο 37χρονος επιθυμούσε να τα ξαναβρούν και την παρενοχλούσε.
Σύμφωνα με την γυναίκα, από το 2014 έως και το 2016 ήταν ιδιαίτερα φορτικός, κάτι που συνέχισε και τα επόμενα χρόνια με την αποστολή γραπτών μηνυμάτων στο κινητό της τηλέφωνο. Τα μηνύματα δεν ήταν απειλητικά, όμως, ήταν ασυνάρτητα στα νοήματά τους, ενώ και ο ίδιος παρουσιαζόταν συνεχώς μπροστά της, παρά το γεγονός ότι του ζητούσε να μην την ενοχλεί.
Τα τελευταία χρόνια η γυναίκα έμενε με τον σύζυγό της σε χωριό του Δήμου Αλμυρού, έχοντας αποκτήσει και παιδιά.
Ο κατηγορούμενος δεν συμμορφώθηκε με τις εκκλήσεις της γυναίκας και σχεδόν κάθε καλοκαίρι ταξίδευε από τη Χαλκιδική μέχρι τις Νηές για να έχει φυσική παρουσία… Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, μια φορά έμεινε στη Μαγνησία δύο περίπου μήνες, φέρεται να προκαλούσε με την εμφάνισή του φόβο στη γυναίκα και τα παιδιά της, ενώ φέρεται να έχει απειλήσει και τον σύζυγό της…
Για όλα τα παραπάνω η γυναίκα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζήτησε να εκδοθούν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, τα οποία, ωστόσο, παραβίασε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη.
Η δικηγόρος της μηνύτριας είπε πως η 37χρονη και η οικογένειά της είναι σαν φυλακισμένοι στο σπίτι τους, γιατί ο κατηγορούμενος τους περιμένει έξω από αυτό…
Ο συνήγορός του ζήτησε από το Δικαστήριο να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, αλλά το Δικαστήριο απέρριψε τον αυτοτελή αυτό ισχυρισμό και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, εκτίοντας τους δύο μήνες (η εισαγγελέας ζήτησε να εκτίσει τρεις), με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Παράλληλα αποφασίστηκε η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου από το οποίο έστελνε τα μηνύματα στην 37χρονη μητέρα.