Τέσσερα μετάλλια πανηγύρισε ο Βόλος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ18, που έγινε για δεύτερη χρονιά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τον Αποστόλη Γρηγορίου του Γ.Σ. Βόλου να κατακτά ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο σε μήκος και τριπλούν αντίστοιχα, την Ελένη-Μαρία Βιδούρη του Ατλαντα Βόλου το χρυσό στα 100 μέτρα με εμπόδια και την Ανδρομάχη Βελέντζα της Νίκης Βόλου για δεύτερη χρονιά το ασημένιο στο τριπλούν.

Ο Απόστολος Γρηγορίου του Γ.Σ. Βόλου στέφθηκε πρωταθλητής χθες Κυριακή στο μήκος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, έχοντας τη δική του κερκίδα από τους φίλους του στο Πανθεσσαλικό, με επίδοση 6.84μ., που πέτυχε στην τελευταία του προσπάθεια.

Στην τελευταία προσπάθεια πέτυχε και ο Γιάννης Γκάρτσιος (Γ.Σ. Κηφισιάς) το 6.74μ. που του χάρισε το
ασημένιο μετάλλιο ενώ ο Νίκος Γατάλος (Γ.Ε. Νάουσας) με 6.69μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Το όριο για
το Ευρωπαϊκό είναι τα 7 μέτρα.

Προχθές Σάββατο είχαν κατακτηθεί άλλα τρία «βολιώτικα» μετάλλια.

Πιο αναλυτικά, η Ελένη Μαρία Βιδούρη επικράτησε στην κούρσα των 100μ με εμπόδια. Η αθλήτρια αγωνιζόμενη «εντός έδρας» επιβεβαίωσε το όριο (14.30) για τους πανευρωπαϊκούς της κατηγορίας που ήδη είχε πετύχει και πέτυχε 14.05, βελτιώνοντας την ατομική της επίδοση και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Στη δεύτερη θεση η Ιωάννα-Χριστίνα Τσώνη (ΑΣ Κολεγίου) με 14.28 και τρίτη η Μάρθα Νεαμονίτη (Ολυμπιάδα
Χίου) 14.36.

Στο τριπλούν γυναικών η Ευαγγελία Γκανάρα (ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας) αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με άλμα στα 12.27 και άνεμο βοηθητικό 2,5μ/δ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ανδρομάχη Βελέντζα με 12.68μ. (+3,8), όπως και πέρσι, και το χάλκινο η Μελίνα Ζάραγκα (Κερκυραϊκός ΓΣ) 12.15.

Αλμα πάνω από τα 15 μέτρα χρειάστηκε να πετύχει ο Γιώργος Γρέψιος (ΓΣ Σέρρες ’93) στο τριπλούν και να
κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, να επιβεβαιώσει το όριο για τους πανευρωπαϊκούς Κ18. Ο αθλητής από τις Σέρρες πέτυχε 15.14 στο πρώτο άλμα και 15.20 στο δεύτερο επίδοση που του έδωσε τη νίκη. Να σημειώσουμε ότι είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα στο αγώνισμα και στο περσινό πρωτάθλημα Κ18 σε ηλικία 16 χρόνων και σήμερα «ζευγάρωσε» τις νίκες του.

Στη δεύτερη θέση ο Απόστολος Γρηγορίου με 14.70, επίδοση που πέτυχε στην τελευταία του προσπάθεια,
και τρίτος ο Γιάννης Γκράτσιος (ΓΣ Κηφισιάς) με 14.68 επίσης στην τελευταία προσπάθεια και βοηθητικό άνεμο 2,60μ/δ.

Να σημειωθεί ότι πολλοί φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου, για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των νεαρών πρωταθλητών και πρωταθλητριών.

Πηγή: taxydromos.gr