Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Βουλέτα από χρυσάφι, πρώτη φορά Παγκόσμιο πρωταθλήτρια στον ανοιχτό

Τον αγώνα της ζωής της έκανε η πρωταθλήτρια του μήκους Ιβάνα Βουλέτα που για πρώτη φορά αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια ανοιχτού.

Μέχρι και πριν λίγο, η Σέρβα πρωταθλήτρια του μήκους Ιβάνα Βουλέτα ήταν δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού αλλά είχε μόνο δύο χάλκινα σε Παγκόσμια ανοιχτού. Πλέον, είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια σε έναν αγώνα απόλυτης δικαίωσης και λύτρωσης.

Η 33χρονη άλτρια, την οποία ο κόσμος έχει γνωρίσει ως Σπάνοβιτς μέχρι που παντρεύτηκε και έγινε Βουλέτα, έκανε τον καλύτερο αγώνα της ζωής της στον τελικό του μήκους γυναικών και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

 

Ξεκίνησε με άκυρο άλμα αλλά στη δεύτερη προσπάθεια είχε άλμα στα 7.05μ. που την έφερε στην πρώτη θέση. Συνέχισε με άκυρο, 6.91μ. και στην πέμπτη της προσπάθεια «πέταξε» στα 7.14μ. για να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ και να κλειδώσει το χρυσό της μετάλλιο. Τα δάκρυά της αυτή τη φορά ήταν από χαρά και ευτυχία.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Αμερικανίδα Τάρα Ντέιβις με άλμα στα 6.91μ., δικαιώνοντας την προσπάθεια που είχε κάνει όλη τη χρονιά, ενώ το χάλκινο πήγε στη Ρουμάνα Αλίνα Ροτάρου Κόττμαν η οποία στην τελευταία της προσπάθεια έκλεψε το μετάλλιο από την Εσέ Μπρουμέ πηδώντας 6.88μ., με τη Νιγηριανή να έχει 6.84μ..