Το χθεσινό περιστατικό του πνιγμού ενός νέου ανθρώπου από την Ρουμανία – μόλις 33 ετών – συγκλόνισε την κοινωνία της Σκιάθου.

Είναι ίσως από τα πιο δυσάρεστα γεγονότα που μπορεί να έχει κάποιος δήμαρχος στην θητεία του. Ένας πνιγμός στην περιοχή σου και μάλιστα αλλοδαπού μπορεί να “τινάξει” έναν προορισμό στον αέρα. Σε όλες βέβαια τις περιπτώσεις έως και σήμερα τουλάχιστον, οι πνιγμοί οφείλονται σε παθολογικά αίτια και σε αυτές τις περιπτώσεις η επαναφορά στη ζωή είναι δύσκολη και πολλές φορές αδύνατη.

Κατανοώ απόλυτα τον φόβο κάποιων αλλά δεν αντιλαμβάνομαι τον απολογισμό ευθυνών στον εκάστοτε δήμαρχο. Όσο “αντίπαλος” και να είσαι με τον άλλον πολιτικά, προσωπικά, ιδεολογικά, μόνο από εμμονή πρέπει να κυριεύεσαι για να του αποδόσεις ευθύνη.

Άλλωστε ποιος δήμαρχος πέρασε από αυτό το νησί χωρίς να νιώσει στο “πετσί” του έναν πνιγμό ακόμα και στις περιπτώσεις που υπήρχαν ναυαγοσώστες αλλά δεν τα κατάφεραν να επαναφέρουν στην ζωή τους άτυχους συνανθρώπους μας.

Δεν άκουσα και δεν είδα γραμμένο να υπάρχει ευθύνη το 2019 μόλις πέρυσι δηλαδή, στην Αγία Παρασκευή και μάλιστα στην καρδιά του Καλοκαιριού (15 Ιουλίου 2019) όταν ένας ηλικιωμένος άφηνε την τελευταία του πνοή. Το αστείο του θέματος στο δυσάρεστο αυτό γεγονός ήταν πως ο Ναυαγοσώστης εγκαταστάθηκε την επόμενη ημέρα. Θα έπρεπε να κατηγορήσουμε την τότε δημοτική αρχή, να φέρουμε προ των ευθυνών του τον τότε Δήμαρχο Σκιάθου κ. Πρεβεζάνο ή το 2014 τον κ. Πλωμαρίτη;;; Και αφού δεν το έκανε κανένας γιατί τότε δεν το κάνατε εσείς οι ευαίσθητοι που σκίζετε τα ιμάτια σας στο όνομα της Ευθύνης και μάλιστα της Κοινωνικής…

Ας μην “πατάμε λοιπόν επί πτωμάτων” για την επιβεβαίωση κακών ειδήσεων που όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας, αλλά απευχόμαστε να πραγματοποιηθούν. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ας αναμετρηθούμε πρώτα με την δική μας ευθύνη και μετά με αυτή των άλλων

Ν.Τ.