Για την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη Μαγνησία και τον Βόλο ενημέρωσε ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος τους πολίτες όσον αφορά τα μέτρα που θα πάρει ο δήμος Βόλου για την προστασία.

Ο κ. Μπέος ανέφερε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και, κυρίως, δεν χρειάζεται πανικός. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα υπάρξει βροχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζει την κακοκαιρία Ντάνιελ ή τον Ιανό.

Αναφέρθηκε στα δύο κύματα βροχοπτώσεων που θα επηρεάσουν την πόλη του Βόλου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, ενώ τόνισε ότι το 90% του συνόλου των φρεατίων έχει καθαριστεί με τα συνεργεία να παραμένουν στους δρόμους.

Επιπλέον η υδροδότηση της πόλης του Βόλου και, προκειμένου να αποτραπεί η κατάσταση στην οποία περιήλθε η πόλη κατά την προηγούμενη κακοκαιρία, μετά τις 10 το βράδυ θα υπάρξει μείωση της πίεσης του νερού στα νοικοκυριά.

«Προληπτικά μετά τις 10 το βράδυ θα μειώσουμε την πίεση του νερού, ώστε σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων να μην σπάσουν οι αγωγοί και να μην έχουμε εκ νέου προβλήματα» τόνισε ο κ. Μπέος.

Να σημειωθεί πως, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή είχε καταφέρει να καθαρίσει και να καταστήσει λειτουργικά το 95% των σχολείων, ώστε να υποδεχθούν τους μαθητές. Ωστόσο, μετά από τη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής κρίθηκε αναγκαίο οι μαθητές να παραμείνουν ασφαλή στα σπίτια τους.