Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο τελικός έλεγχος των παρεμβάσεων και των αναβαθμίσεων που έγιναν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ώστε να αδειοδοτηθεί για την διεξαγωγή διεθνών αγώνων ποδοσφαίρου, στίβου κλπ, αρχής γενομένης την Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022, με τον αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου μας με την αντίστοιχη της Κύπρου για το Uefa Nations League

Μετά την σύσκεψη και την επιθεώρηση που έγινε από τους αρμόδιους φορείς ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση, και να πω πολύ ικανοποιημένος,  να πω ότι επιτέλους το Πανθεσσαλικό Στάδιο, ένα στάδιο που έγινε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στην ουσία δεν το χάρηκαν καθόλου οι πολίτες του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, έχει και επίσημα αδειοδοτηθεί από την UEFA και την FIFA για επίσημους αγώνες

Σήμερα τακτοποιούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες και γίνεται ο τελικός έλεγχος από τους αρμόδιους για να δουν αν έχουν ολοκληρωθεί πραγματικά και οι τελευταίες λεπτομέρειες και παρατηρήσεις που μας είχαν κάνει. Το στάδιο έχει αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα, καινούργια δημοσιογραφικά, πρόσβαση για ΑμΕΑ, τουαλέτες, αποδυτήρια, ο αγωνιστικός χώρος και είναι έτοιμα και είναι πολύ ευχάριστο.

Αυτός άλλωστε ήταν η βούληση και ο σκοπός της Δημοτικής μας Αρχής, να αποκτήσουμε το Πανθεσσαλικό για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή διεθνείς αγώνες είτε είναι ποδόσφαιρο, είτε στίβος, είτε ο,τιδήποτε άλλο, που τόσο είχε ανάγκη η πόλη όλα αυτά τα χρόνια αλλά ήταν στη… «ναφθαλίνη»

Στοίχημα τώρα της Δημοτικής Αρχής είναι ένα και μοναδικό. Να διατηρήσουμε σε αυτό το επίπεδο το γήπεδο, που είναι υποχρέωσή μας, ώστε κάθε χρόνο να φιλοξενούμε μεγάλους αγώνες και εκδηλώσεις είτε αθλητικού, είτε πολιτιστικού περιεχομένου. Και εδώ θα ρίξουμε βάρος ώστες τις υποδομές που δημιουργήσαμε να τις χαρεί ο κόσμος.

Την Πέμπτη, τουλάχιστον, δεν θα πέφτει καρφίτσα στο στάδιο και είναι επιτακτική ανάγκη να το γεμίσουμε και να στηρίξουμε την Εθνική μας Ομάδα. Και να σας πω και μια είδηση ότι αν ανταποκριθούμε όπως πιστεύω και το τρίτο παιχνίδι της Εθνικής μας, τον Σεπτέμβριο, με την Βόρειο Ιρλανδία θα πραγματοποιηθεί εδώ

Βέβαια δεν μπορούμε να καθιερώσουμε το Πανθεσσαλικό σαν έδρα της Εθνικής καθώς γίνονται και καινούργια γήπεδα στην Αθήνα, αλλά θα είναι ένα από τα γήπεδα που θα γίνονται αγώνες. Και ο τελικός του κυπέλλου θα γίνεται πλέον, αν υπάρχει ομάδα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο Πανθεσσαλικό. Και πρέπει να συνεργαστούμε όλοι ώστε να μην υπάρξουν ξανά επεισόδια γιατί ο Βόλος είναι μια φιλόξενη πόλη, έχει ανάγκη αυτές τις αθλητικές διοργανώσεις, τον αθλητικό τουρισμό, για την ανάπτυξη, να βοηθήσει τους επιχειρηματίες και να πάμε μπροστά.