Η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς, οι δύο κορυφαίοι ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, θα ενώσουν τις φωνές τους σε μία και μοναδική συνάντηση την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 και ώρα 9:00 μ.μ. στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο στο Μπούρτζι

Με την αγάπη και την αφοσίωσή τους φώτισαν και ανύψωσαν για πολλές δεκαετίες εμπνευσμένους στίχους.. και μελωδίες των σημαντικότερων δημιουργών μας, ζωντανεύοντας την ελληνική ομορφιά, μεταδίδοντας παράλληλα τη σπίθα της στο εξωτερικό.

Η Μαρία Φαραντούρη, που από την εφηβεία της ήδη είχε αποφασίσει πως το τραγούδι ήταν η μοίρα της, ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο και συνεργάστηκε με σπουδαίους μαέστρους και σημαντικούς συνθέτες. Μαγεύοντας με τις νότες της κέρδισε διακρίσεις, κάνοντας γνωστούς τους νομπελίστες Ελύτη, Σεφέρη καθώς και πολλούς άλλους μείζονες ποιητές μας. Κοινωνικά ανήσυχη και ανατρεπτική έδωσε το παρών σε όλες τις μάχες για τον πολιτισμό και τη συμφιλίωση των λαών, προβάλλοντας στο μέγιστο βαθμό τη μουσική και την ποίηση της Ελλάδας, ενισχύοντας την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Ο Μανώλης Μητσιάς με σημαντική προσφορά στο λαϊκό και το έντεχνο τραγούδι έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, ενώ καθοριστική υπήρξε η φιλία του με τον Νίκο Γκάτσο όπως και με άλλους ποιητές. Σε πολυάριθμες συναυλίες στη χώρα μας αλλά και τον ελληνισμό της διασποράς μετέδωσε με απλότητα και βυζαντινή αισθητική την ομορφιά του ελληνικού τραγουδιού, τα όνειρα και τις επιθυμίες του κόσμου.

Η μεγάλη μουσική συνάντηση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Σκιάθου – ΔΟΑΠΝ ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό