Επίτιμοι δημότες της Σκιάθου ανακηρύσσονται, το ζεύγος Ρίτσαρντ Ρομάνους και Ανθέα Σίλμπερτ, που εγκαταστάθηκαν από το 2001 στη Σκιάθο, με τον δήμαρχο να τονίζει ότι «είναι σε όλους γνωστά τα αισθήματα, η προσφορά και η ιδιαίτερη αγάπη τους προς τους κατοίκους και το νησί. Κάθε καλοκαίρι φιλοξενούν γνωστές προσωπικότητες κυρίως από τον χώρο του κινηματογράφου και όχι μόνο. Κάποιοι από αυτούς επιλέγουν πλέον σταθερά το νησί μας για τις διακοπές τους».

Ο διάσημος ηθοποιός Ρίτσαρντ Ρομάνους, ειδικότερα, συμμετείχε σε αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Μαζί με τη σύζυγό του έχουν γράψει σενάρια και έχουν αναλάβει παραγωγές ταινιών. Το 1999 προτάθηκαν για το βραβείο καλύτερου σεναρίου στην Αμερική. Από το 2000 ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων με θέμα τη Σκιάθο, ενώ μέχρι στιγμής έχει εκδώσει τέσσερα.

Θρυλική ενδυματολόγος του Χόλιγουντ η Ανθέα Σίλμπερτ, με 21 ταινίες στο ενεργητικό της, 2 υποψηφιότητες για Οσκαρ κοστουμιών, 1 βραβείο ΕΜΜΥ και δεκάδες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, έχει γράψει κινηματογραφική ιστορία. Μόλις πέρυσι βραβεύτηκε σε ειδική τελετή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ είναι θερμή υποστηρίκτρια της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Το μότο του ζευγαριού είναι: «Η Σκιάθος είναι η πιο πολιτισμένη κοινωνία που έχουμε γνωρίσει», συμβάλλοντας με το έργο τους στην προβολή του νησιού τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη