Παρά τις αρκετές καθυστερήσεις και τον άστατο καιρό που επικρατούσε στην περιοχή της Πορταριάς, η 41η Ανάβαση Πορταριάς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους συμμετέχοντες του αγώνα όσο και στους χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα.
του Νίκου Τζούμα

Οι 119 αγωνιζόμενοι πρόσφεραν πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην διαδρομή των 4,8 χιλιομέτρων. Παρά το γεγονός πως υπήρχαν καθυστερήσεις, ελέω μηχανικών προβλημάτων η κάποιων εξόδων αγωνιστικών αυτοκινήτων, οι οδηγοί δεν σταμάτησαν να απολαμβάνουν την συμμετοχή τους στην 41η Ανάβαση Πορταριάς. Το ίδιο έκαναν και οι θεατές, οι οποίοι απόλαυσαν τις μοναδικές ομορφιές της περιοχής σε συνδυασμό με τις επιδόσεις που σημείωσαν όλοι οι αγωνιζόμενοι ανεξαιρέτως.

Στην Formula Saloon, νικητής στην 41η Ανάβαση Πορταριάς ήταν ο Μάριος Ηλιόπουλος Ford Focus RS, ο οποίος δεν συνάντησε καμία δυσκολία καθώς ο μεγάλος του αντίπαλος Πασχάλης Χατζημάρκος Mitsubishi EVO IX, είχε έξοδο στο πρώτο σκέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει υλικές ζυμιές στο αγωνιστικό του αυτοκίνητο. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Βαγγέλης Γεραλής Mitsubishi EVO VIII, ο οποίος έκανε πολύ καλή εμφάνιση και τις δύο ημέρες του αγώνα. Το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Νίκος Γκίκας Volkswagen Golf  1.8 20V Turbo, ο οποίος κατέκτησε και την νίκη στην FST2. Για την FSA, ο Δημήτρης Μπερτζέμης BMW 3 E36, αναδείχθηκε νικητής, ενώ στην FSA2L, ο “ΚΑΝΕΛΟΣ” Peugeot 106 S16, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του και κατέκτησε την νίκη.

Σε δηλώσεις του αφιέρωσε τη νίκη του στον Μελέτη
“Στην δική μας περίπτωση δεν είχαμε ανταγωνισμό, παρόλα αυτά εμείς θέλαμε να δείξουμε πως είμαστε μέσα στις μάχες. Η Ανάβαση Πορταριάς για εμένα είναι ίσως η καλύτερη ανάβαση της χώρας μας. Είναι θετικό πως είχαμε και πάλι θεατές σε αγώνες αυτοκινήτου και αυτό δείχνει πως είμαστε στην σωστή κατεύθυνση. Θα πρέπει βέβαια να υπάρξει προσοχή. Εγώ αφιερώνω την νίκη στον Μελέτη (Καρατεκίδη), ο οποίος είναι πάντα μαζί μας και ας έφυγε από κοντά μας μερικές ημέρες πριν”.

Μετά τον Αγώνα στην Σκιάθο και τον φίλο του τον Άρη Δερβένη

Μετά τον αγώνα ο mister seajets και μόλις τελειωσε τις υποχρεώσεις του μπήκε στο ελικόπτερό του ,και κατέφθασε στο Skiathos Palace στην Σκιάθο και απο έκει στην παραλία Μάραθα. Μετέπειτα συνομίλησε με τον επιχειρηματία Αρη Δερβένη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Skiathos Palace για την τουριστικη κινηση του νησιού θέλοντας να μάθει για την γρήγορη μεταβίβαση των τουριστών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ