Το μυθιστόρημα βασίζεται στη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα, του ιδρυτή της βιομηχανίας ζυμαρικών «Misko». Με καταγωγή από τη Λιγοψά Ιωαννίνων και με μια ζωή γεμάτη δράση και περιπέτεια ο Λευτέρης Μαντζίκας υπήρξε επί 40 χρόνια ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας ζυμαρικών. Διετέλεσε επίσης για 15 συνεχή έτη πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και ευεργέτησε με το έργο του εκατοντάδες Ηπειρώτες.
Στο βιβλίο του «Ακάκιε» ο Κώστας Κρομμύδας περιγράφει και αποκαλύπτει την άγνωστη στους περισσότερους ιστορία αναζητώντας στοιχεία και ανασύροντας άγνωστες πτυχές του ήρωα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Λευτέρης Μαντζίκας ήταν ο παππούς της συζύγου του συγγραφέως επίσης Μαρίνας Γιώτη από την πλευρά της μητέρας της.
Αξίζει επιπλέον να αναφερθεί ότι η ιστορία αυτή θα ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη από την εταιρεία παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών «Αργοναύτες» με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Σταύρου Στάγκου.

Ο Κώστας Κρομμύδας είναι συγγραφέας και ηθοποιός, απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου με παρουσία στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. Έχει γράψει μυθιστορήματα που έχουν μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις και βραβεία. Παραδίδει μαθήματα συγγραφής, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα και περιοδικά.